Telefonundaki bağlantıyı tıkladı, bankadaki parasıydı

Telefonundaki bağlantıyı tıkladı, bankadaki parasıydı
11:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

Bağlar ilçesinde yaşayan Gurbet S., 2 Temmuz’da cep telefonundan mesaj aldı. Mesajda ‘Bayram’dan özel devletten bin lira sosyal destek uygulamasını indirin, yükleyin ve kurun’ bağlantısını içeren bir bağlantı var. Bağlantıyı tıklayan Gurbet S. e-devlet hesabına yönlendirildi. Olan şey o andı. E-devlet hesabında böyle bir şey olmadığını gören Gurbet S. hesabının dışında. Gecenin ortasında telefonuyla oynayan Gurbet S., telefonun aniden kapanmasını ve bir gün boyunca kapanmamasını önerdi. Telefonunu biçimlendirdikten sonra telefonunu açan Gurbet S., hesabını kontrol ederken hayatından şok oldu. Çocuğunun geleceği için 4 bin 500 lira toplamış olduğunu öğrenen Gürbet S., karakol ve bankanın yolunu tuttu. Şikayet eden talihsiz kadın yetkilileri ve bankayı ona yardım etmeye çağırdı.

“Ben saat 2:00 civarında telefontayken, telefonum aniden kapandı”

25 yaşındaki 2 çocuk annesi Gurbet S., 2 Temmuz’da ‘Bayram özel eyaletinden bin lira sosyal destek uygulamasını indirin, kurun ve yükleyin’ diyen bir mesaj aldığını söyledi. E-devlet sayfasının mesajdaki bağlantıyı tıkladığında göründüğünü söyleyen Gurbet S., “Çıktığı zaman güvenilir bir site olduğunu düşündüm. E-devlet şifremi doğrudan girdim. Orada birkaç şey anlamadım. Doğrudan salgın sayfasına gittim. Bundan sonra olumsuz bir cevap aldığımda telefonu kapattım. Bundan sonra, telefonumu hiç değiştirmedim. Sabah 2:00 civarında telefondayken, telefonum aniden kapandı. Açmaya çalıştım, açılmadı. Pil bittiği için kapattım. Sabah telefonumu şarj ettim, şarj etmedi ve telefonum çok sıcaktı. Telefonum bir gün kapalı kaldı. Kapalı olduğunda bana gelen mesaj da rehberimdeki herkesin kişilerine gönderildi. ”

“Hesabıma girdim ve hiç para kalmadığını gördüm”

Telefonunu biçimlendirdiğini ifade eden Gurbet S., “Telefonumu açtığımda, ilk işim hesabıma girmekti. E-devlete girdim, hiçbir şey olmadı, param durdu. Banka hesabımı doğrudan girdim.” Banka aradım, hemen kart işlemleri yaptım, iptal ettim, hemen polisi aradım, polis beni polis merkezine yönlendirdi. Banka bana zaman verdi. Banka dedi ki, “Bir ay sürebilir veya Birkaç ay. TV, dolandırıcılar var r. İşlerini ustaca yapıyorlar. ”

Rıdvan Kılıç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi