TBMM’ye Terör Eylemi Girişimi Yaşandı

TBMM’ye Terör Eylemi Girişimi Yaşandı
22:02 - Mayıs 14 2019 Salı

Olaya anında müdahale eden güvenlik görevlileri teröristleri etkisiz hale getirdiler. DHKP/C terör örgütü ile bağlantılı oldukları belirlenen iki kişinin üst aramalarında bir adet bomba düzeneğine ve kesici uç yerleştirilmiş kurşun kaleme rastlandı.

TBMM’DE HAREKETLİ DAKİKALAR

Bugün TBMM’de İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyen biri kadın iki kişi meclisin ziyaretçi kabul salonuna girdiler. Burada bulunan çalışanları rehin almaya çalışan iki kişiyi meclisin güvenlik görevlileri etkisiz hale getirdi. Teröristlerin üst aramalarında siyah bir kutu içerisinde bomba süsü verilmiş düzenek ve bir adet d ucuna kesici alet yerleştirilmiş kurşun kalem ele geçirildi. DHKP/C terör örgütü ile bağlantılı oldukları belirlenen şahıslardan M.Z’nin daha önce terör örgütü propagandası yapmaktan, kanuna aykırı yürüyüş ve toplantılara katılmaktan ve hakaret suçlarından olmak üzere 5 adet suç dosyasının bulunduğu belirtildi.

eylem.jpg (600×319)

TBBM’de yakalanan diğer şahıs olan E.Y’nin ise Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyetlerde Bulunmak suçundan daha önce Kocaeli Kandıra’da bir süre hapis yattığı belirlendi.  Bu kişinin aynı zamanda terör örgütüne üye olmaktan, örgüt propagandası yapmaktan, polise direnmekten, kamu malına zarar vermekten, izinsiz gösteri ve yürüyüşe katılmaktan suçlarından olmak üzere toplamda 13 adet dava dosyasının bulunduğu ifade edildi. Bu kişinin ayrıca hakaret suçundan da araması bulunduğu tespit edildi.