TBMM’de 4 partiden ortak açıklama!

TBMM’de 4 partiden ortak açıklama!
23:00 - Temmuz 16 2020 Perşembe

AK Parti, CHP, MHP ve IYI Partisi parlamento grupları ortak bir açıklama yaptı ve Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını kınadı. Açıklama şunları kaydetti:

“Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin 12 Ağustos’tan itibaren Azerbaycan’ın Tovuz bölgesi tarafından gerçekleştirdiği şiddetli saldırı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni şiddetle kınıyoruz.

Ermenistan kötü bir yolda. Azerbaycan topraklarını, Yukarı Karabağ’ı ve çevresini yıllardır işgal eden Ermenistan’ın bilinen saldırgan tutumuna yeni bir örnek teşkil eden bu saldırılar, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir. Uluslararası toplumu, Ermenistan’ın hak ve kanunu ihmal eden bu davranışına gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz. Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırları ve toprak bütünlüğü çerçevesinde Yukarı Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözüme kavuşturulmasına desteğimizi tekrarlıyoruz.

Ermenistan BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir. İki ülke, bir ulus anlayışı ile her zaman Türkiye’nin barış ve istikrar savunucusu, daha sonra Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında her zaman ayakta olmaya devam edecektir. Bu vesileyle, Azerbaycan şehitlerimiz için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve Hükümete taziyelerini iletiriz ve yaralıların mümkün olan en kısa sürede iyileşmelerini isteriz. ”

Bildiride AK Parti Grup Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, CHP Grup Başkan Yardımcısı Engin Altay, MHP Grup Başkan Yardımcısı Levent Bülbül ve IYİ Parti Grup Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan’ın imzaları yer alıyor.

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi