Tatilciler ayrıldı, İstanbul boş kaldı

Tatilciler ayrıldı, İstanbul boş kaldı
15:12 - Temmuz 30 2020 Perşembe

Sıcak havalarda bunalmış olan İstanbullular 4 günlük Eid al-Adha’yı İstanbul’un dışında geçirmek istediklerinde, şehrin sembolik sokaklarının ve meydanlarının yoğunluğu azaldı. Tatillerini İstanbul’da geçiren vatandaşlar, sıcak hava alarak plajlarda yüzmeyi tercih etti. Serinlemek için plajlara gelen vatandaşlar, virüs tehdidinin de kalabalığın azalmasıyla azaldığını söyledi.

Sıcak havanın bunalması için onları suya bırakanlardan biri olan Selahattin Seven, “Salgın nedeniyle insanlar uzun süre evde kaldı, insanlar bu tatilde İstanbul dışındaki tatillere başladı. Artık İstanbul çok sakin, bu sükunetten yararlanarak Boğaz’da yüzmeye geldik. Burada güvenli buluyorum, kalabalık yok. Virüs nedeniyle biraz halsizdi ve umarım hayat bu yıl tekrar normale döner. ”

Bu yıl salgın nedeniyle İstanbul’dan ayrılmadığını belirten Turan Ayaksız isimli vatandaş, “Bu tatilde İstanbul’da kaldım. Burada yüzerek serinlemeyi seçtim. İstanbul’da yoğunluk azaldı, insanlar İstanbul dışındaki tatillere gitti. Tatil yerlerine seyahat ederken oluşan kalabalıklar virüsün yayılması için elverişsiz olabilir. Tatil dönemlerinde İstanbul dışına çıktım, ancak bu sene pandemi nedeniyle İstanbul’da kalmayı seçtim. ”

Murat Ergin – Uğur Çetin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi