Tarım ve Orman Bakanı dere yataklarına dikkat çekerek çiftçileri sigorta için uyarıyor

Tarım ve Orman Bakanı dere yataklarına dikkat çekerek çiftçileri sigorta için uyarıyor
19:12 - Haziran 22 2020 Pazartesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Bursa’nın 3 ilçesinde afet bölgesini inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yenişehir Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

17 kuzu, 400 kanat ve 48 arı kovanının sellerden zarar gördüğünü hatırlatan 5 ilçenin 46 köyünde 26 bin dekar sular altında kaldı. “” Ağaçlarda hasar görüyoruz. Başkanımızla görüştük. Sabah Cumhurbaşkanı ile ailelerle temasa geçtik ve sabah taziyelerini ilettik. ”

“Dereye inşa edilen evler bizim için tehlikelidir”

Evler derenin içine inşa edildiğine dikkat çeken Bakanların en büyük tehlikesi olan Pakdemirli, “Devlet büyük. Çok büyük yatırımlar. Ancak bunu unutmak zorundasınız. Türkiye’de binlerce üreme olmayı bekleyen yüz akarsu var. Bundan kaçınmak için bu riskli yolu almak için, dere yatağından uzak durmalıyız Ne yazık ki, çoğumuzun başına gelmiyor, bu suyun ne zaman sorunlara ve hayatlarımızı riske atacağını tahmin etmek zor. kamu kurumları ile konuşup onları destekleyerek bu felaketleri önlemek için bir yol bul.Tüm afetlerin bir çözümü var ama ölüme çözüm yok, kayıpların nerede olduğunu söyleyecek bir şey yok. Tarsim kadar önemli. Bursa’da sigorta oranı yüzde 18, ne olması gerektiğinin beşte biri. Ne kadar artırdığımız önemli değil, bu günlerde sırtımız rahat olacak, felaket geldiğinde büyük tarımsal kayıplara da neden olabilir. tek bir konuda yüzde. Bu oranı tüm sebze ve meyvelerde artırmamız gerekiyor. Domates ve sebzelerde ciddi kayıplar vardır. Dikili’de büyük bir kayıp yok gibi görünüyor. Bu nedenle, zarar gören arkadaşlarımız tarımsal kredi ve tarım bankası borçlarını hasar değerlendirme raporlarıyla erteleyecekler. Özellikle bu köylerin birçoğu orman köyü olduğundan Orköy kapsamında bu köylere 2 milyon lira hibe desteği verdik. Tarımsal faaliyeti sürdürmek için bazı acılara karşı telafi edilebilir. Devlet su işlerimiz taşkınlar üzerinde çalışıyor. Önemli olan, Dsi’nin normal çalışma üzerinde çalışmasıdır. Bugün sanayi bölgesini de ziyaret ettik. Köyleri ziyaret ettik. Büyükşehir Belediyemiz isterse, bizden daha fazla inisiyatif kullanacağız. Büyükşehir ile çalışmaya devam edeceğiz. Menfezlere, kanallara ve tarlalara müdahale edeceğiz. Yapısal önlemlerle ilgili önemli yerlerden kaçınmak önemlidir, ancak inşaatın belirli noktalara ulaştığı noktalarda, gelecek için hangi önlemleri alabiliriz? Meteorolojik uyarılar son derece önemlidir. Yarın, özellikle sabah saatlerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü fırtınalar görülür. Bursa’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir kez daha uyaralım. ”

Fatih Ak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi