Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den müjde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den müjde
11:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Temmuz-Ağustos 2020 çiğ süt destek ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için çiğ süt desteği için 40 kuruş ödeyeceğimizi kısa süre önce kamuoyuna duyurmuştuk. Bu kapsamda ilk etapta 246 bin 649 üreticinin süreçleri tamamlanan 1 milyon 629 bin ton çiğ sütün Temmuz ve Ağustos ayları için 607 milyon TL destek ödemesi yapacağız. 18:00 bugün. Eylül ayında üretilen çiğ süt ile ilgili çalışmalar devam ediyor ve prosedürlerin tamamlanmasının ardından bu ay için de desteği ödeyeceğiz ”dedi.

TMO 3 ay vadesiz arpa satacak

Tarım Ürünleri Dairesi’nin yetiştiricilere ve yetiştiricilere arpa satışına başlayacağının müjdesini de veren Bakan Pakdemirli, “Geçenlerde bunun üzerine bir çalışma yapıldığını duyurmuştum. TMO tarafından yetiştirici ve yetiştiricilere arpa satışını başlatıyoruz. Bu kapsamda yem pazarlarında istikrarı korumak, hayvancılık ve yetiştiricilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından 3 aylık vadesiz arpa satışlarına başlıyoruz. Kasım ayında 100 bin ton arpa tonu bin 425 liraya satılacak. Buna göre damızlık ve yetiştiricilerimize günlük büyükbaş hayvan başına 5 kilogram, koyun başına günlük 1 kilogram olmak üzere 1 aylık tüketim oranı üzerinden satış yapılacaktır ”dedi.

TMO’nun yaptığı stok planlaması ile TMO’nun çoğu tüketim merkezine arpa sevkiyatı gerçekleştirdiğini belirten Pakdemirli, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere tüm TMO işyerlerinde arpa stoğu bulunduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi