Tarım Ürünlerinin Fiyatı Üreticide Düşüyor, Markette Pazarda Artıyor

Tarım Ürünlerinin Fiyatı Üreticide Düşüyor, Markette Pazarda Artıyor
00:32 - Aralık 17 2021 Cuma

Sivas’ta en çok yetiştirilen tarım ürünlerinin başında gelen buğday, patates, kimyon, arpa, mercimek, nohut, ayçiçeği, soğan, pancarın fiyatı market ve pazarda artarken, üretici ise elindeki ürünü satamamaktan dertli. Giderek artan enflasyon nedeniyle Sivas’ta yerli üretim olarak pazara sunulan pancar ve diğer başlıca tarım ürünlerinin tezgahlarda 10 liraları aştığını belirten Sivaslı üreticiler, “Tarlada ekip ürettiğimiz ürünler, aylarca verdiğimiz emek karşılığında maliyetine bile satılmıyor” diyerek dert yanıyor.

Üreticiler, Sivas’ta tezgahlarda ürün fiyatlarının tarladan çıkış fiyatına göre çok yüksek olduğunu belirtirken, gelecek aylarda artan asgari ücret nedeniyle tarlada maliyetlerin çok daha fazla yükselmesini ve giderek artan döviz karşısında üretimin daha çok azalmasının mümkün olacağını öngörmekte.

“Üretimden Vazgeçiyoruz”

Sivas’ta çok sayıda tarım ürününün üretilebildiğini ve verimli arazilerin olduğunu belirten üreticiler, “Çiftçi ekiyor, biçiyor ve gecesini gündüzüne katarak üretiyor ama maliyetine bile satış yapamıyor” diyerek devletin tarım ürünlerinin satışında çeşitli düzenlemeler yapmasını istiyor. Çok sayıda Sivaslı çiftçinin artan maliyetler karşısında gelecek yıl üretim yapmayacağını belirttiği basına yansırken, üretimin ne derece değişeceği ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi