Tarihi Konak Yıkılmak Üzere

Tarihi Konak Yıkılmak Üzere
15:27 - Ekim 28 2021 Perşembe

Uzun süredir kullanılmayan tarihi konak çevreye tehlike saçmaya devam ediyor. Sivas’taki Demirciler Konağı’ı 150 yıllık bir geçmişe sahip bulunuyor. Konak uzun süredir hasar gördüğü için etrafa parçaların döküldüğü belirtiliyor. Ayrıca metruk konağı madde bağımlılarının da meskeni olduğunu ve bu durumunun mahalle sakinlerini tedirgin ettiği belirtildi.
Ne Yıkılıyor Ne De Yapılıyor
Uzun süredir harabe halinde bulunan konağın restore edilmediğini ama yıkılamadığını ifade eden mahalle sakinleri şikayetlerini ifade ettiler. Sivas’ın Mehmetpaşa Mahallesi’nde yer alan tarihi Demirciler Konağı 150 yıllık bir tarihe sahip bulunuyor. Mahalle sakinleri konağın 2007-2008 yıllarında Kültür varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nca tescillendiğini ve o zamandan beri konağa dokunulmadığını ifade ettiler. Konağın etrafa tehlike saçtığını ifade eden mahalleli konağa dokunamadıklarını belirtti.
Konağın tescilli olduğu için yıkılamadığı ama restorasyonunun da yapılmadığı ifade ediliyor. Konaktan kopan parçalar mahalle sakinleri için tehlike oluştururken burayı mesken edinen madde bağımlılarının da ayrı bir tehlike oluşturduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi