Sivas Halk Eğitim Merkezi’nde tarhana kursu veriliyor

Sivas Halk Eğitim Merkezi’nde tarhana kursu veriliyor
11:49 - Ekim 10 2020 Cumartesi

Soğuk kış aylarına yaklaştığımız bu dönemlerde sofraların vazgeçilmezi olan tarhana çorbası ve tarhana yapımıyla ilgili Sivas Halk Eğitim Merkezi kurs vermeye başladı.

Tarhana çorbası sadece Sivas’ta değil, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan birçok şehirde kış aylarının en çok tüketilen gıda ürünlerinin başında geliyor. Durum böyle olunca Sivas Halk Eğitim Merkezi de Sivaslı kadınların tarhana çorbası yapmak için ihtiyaç duyduğu tarhanayı yapma konusunda ve sonrasında çorbasının hazırlanmasında bir kurs vermeye başladı.

Aşçılık Eğitmeni Sema Geçgel yaptığı açıklamada tarhananın hem enerji, hem de ısı verdiği için soğuk coğrafyaya sahip olan yerlerde sıklıkla tüketildiğini söyledi. Tarhana yapımının 15 gün kadar sürdüğünü söyleyen Sema Geçgel, tarhananın faydalarının saymakla bitmediğini ifade etti. Sivas Halk Eğitim Müdürü Ramazan Baker ise pandemi sürecinde vatandaşların bağışıklık sisteminin tarhana ile güçlendirilmesini ve unutulmak üzere olan geleneksel lezzetlerin yeni nesiller tarafından öğrenilmesini hedeflediğini söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi