Tanzime rakip çıktı: Tarladan halka satış

Tanzime rakip çıktı: Tarladan halka satış
23:27 - Mart 9 2019 Cumartesi

Tarladan halka doğrudan satış yapan bir firma piyasanın yüzde 30-40 altında bakliyat, kuru yemiş ve baharat gibi ürünlerin satışını yapınca satış noktası önünde kuyruklar oluşturdu.

Son günlerde marketlerde meyve, sebze ve bakliyat fiyatlarında yüksek zamlar üst üste gelmeye devam ederken yurt genelinde tarladan halka satış yapan bir firma piyasanın yüzde 30-40 altında bakliyat, kuru yemiş ve baharat gibi ürünlerin satışını yapınca satış noktası önünde kuyruklar oluşturdu.

Doğrudan üreticisinden aldığı ürünleri herhangi bir aracı kullanmadan tüketiciye ulaştıran firma, çok kısa sürede Türkiye’de genelinde 29 farklı ilde satış noktasının açılışını yaptı. Hizmet vermeye başlayan satış noktalarının içi ise adeta oldukça kalabalık. Vatandaşlar ucuz ürünleri satın almak için satış noktalarının önünde kuyruklar oluşturdu.

Bu firmanın Sivas’ta bulunan satış noktasının sorumlu müdürü Murat Baydar, yaptığı açıklamada aracı firma kullanmadıkları için uygun fiyatla satış gerçekleştirdiklerini belirtip, “Alım satımlarda aracı firma kullanmayınca ucuza satış yapabiliyorsunuz. Biz satış noktamızda şuanda bunu yapıyoruz. Türkiye’de de 29 vilayette aynı şekilde satış gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimiz fiyatı marketlere kıyasla yüzde 30-40 daha ucuz. Biz yaptığımız ticaretten memnunuz. Hükumetimizin oluşturacağı bakliyata yönelik tanzim satış noktaları bizleri de memnun eder. Bizim yaptığımız satışlar ve hükumetimizin kuracağı tanzim satış noktaları ile artan fiyatlar normal seviyeye çekilecektir. Firmamızın satış yaptığı noktalarda diğer marketlerin de fiyatlarını geri çektiğini duyuyoruz. Buda bizi mutlu ediyor. Her kasa başında 20-30 kişi sıra bekliyor. Bu yoğunluk bizi de yoruyor. Ancak fazla çalışarak talebe cevap vereceğiz. Yaklaşık 300’e yakın ürünümüzde bu fiyatlardan satışlarımız tüm satış noktalarımızda sürecek” dedi.

Firmadan alışveriş yapan müşteriler ise yaptıkları açıklamada sırada beklemek zorunda kalsalar da fiyatlardan çok memnun olduklarını istedikleri ürünü uygun fiyata almak için burada beklemeye değdiğini söylediler.