Tanju Çolak’tan Belhanda ve Feghouli’ye sert sözler: “Sen kimsin? Galatasaray’a ne verdin? & Quot;

Tanju Çolak’tan Belhanda ve Feghouli’ye sert sözler: “Sen kimsin? Galatasaray’a ne verdin? & Quot;
11:12 - Ekim 30 2020 Cuma

Galatasaray’ın Avrupa Altın Ayakkabı’yı kazanan tek Türk futbolcusu ve 335 golle Türk futbol tarihinin en skorer ismi olan Galatasaray’ın eski futbolcusu, sarı-lacivertlilerin son durumu hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. kırmızı takım.

“Falcao’ya istediği topları alamazsanız, gol atamaz.”

Galatasaray’ın iki yıldır kadro olarak değişmediğini vurgulayan Tanju Çolak, “Falcao geldikten sonra yeni oyuncu yok ama Türk asıllı güzel oyuncular aldı; Emre, Taylan iyi başladı. Ancak devamında zorluklar var. Galatasaray pek çok pas, ağır futbol, sistemden uzak ve hızlı oynamayan bir takım. Bu beni şaşırttı çünkü böyle puan alamazsın, pozisyon bulamazsın. Futbol üç bölüme ayrılmıştır; defans oyuncusu, oyun kurucu ve saldırgan. Bu topları üçüncü bölgeye getiremezseniz, Falcao’ya istedikleri topları alamazsanız bu Falcao gol atamaz. Tanju Çolak bile olsa Falcao gol atmasın. Öncelikle bu sistem değişmeli, Falcao’yu daha fazla beslemeli, üçüncü bölgede oynamalıyız. Birinci bölgede kaleci ile oynamak ne anlama geliyor, ben de anlamıyorum. Stoper sağda, tıpa solda, tıpa solda, tıpa solda. O kadar ağır oynuyor ki, tüm oyuncular topun arkasından pas geçtiğinde, bir pozisyon bulmakta zorlanıyorsunuz. Futbol öyle bir şey, dikey oynayan futbolcular daha az. Bu kalitede futbolcu yok. Bizim ligimize bakıyorsunuz hepsi yabancı mı? Türkçe isimler olarak sayacağım 3-5 kişi var. Bunun için üzgünüm, artık Türklerin futbol sevgisi azalıyor. Buna bir çözüm bulmalıyız. Zevkle oynamıyoruz, mutlu değiliz, huzursuzuz ”dedi.

Ne çalıyorsun Feghouli? Belhan’da ne oynuyorsunuz? “

Çolak, Galatasaray yönetiminin maaş indirimini reddettiği söylenen Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda’yı eleştirerek, “Bu pandemi sırasında oyuncular isyan ediyor. Kulüplerin statüsünden mi düşüyorsunuz? Ekonominin nasıl bir şey olduğunu biliyor musun? Ekonomi orada ve sen hala burnuna aldırmıyorsun. Yüzde 15 indirim için gideceklerini kabul edersiniz. Ne oynuyorsun Feghouli? Belhan’da ne oynuyorsunuz? Ne oynadığını sanıyorsun? Bu bir üçüncü dünya ülkesi değil. Yüzde 15’te tek sensin, 25 kişi var. Kimsin? Ne yaptın? Bu Galatasaray’a ne verdin? Amatör bitti artık. Her şey paradır, günah. Galatasaray Kulübü herkese yüzde 15 indirim sunuyor. Bunu Falcao için yapıyor, kaleci ve mola için yapıyor. Ancak Feghouli ve Belhanda kabul etmeyeceklerini söylüyor. Kimsin sen kimsin arkadaş Nesin sen uzaydan mı geldin? Neyin var, şampiyonluğun var mı? Bir maçta 3 gol atar mısın? Taraftar seni omuzlarına aldı mı, ne yaptı? Yazık, günah. Ne olacak bizim kulüplerimiz olacak. Bu kulüpler yarın kapılarını kilitleyecek. Bu kadar sorumsuzca 3 yıllık, 4 yıllık bir sözleşme yaparsan bu insanlara bu fırsatı veriyorsun. Vicdanın yok mu? Dünyanın ekonomisinin nasıl olduğunu görüyor musunuz? Ne veriyorsun, sahada ne yapıyorsun? Saha varlığınız yok. İki geçişle 3 milyon Euro almak kolay mı? Türk futbolu için üzülüyorum. Bu yabancıların bu kadar para almalarına rağmen yüzde 15 indirim yapmamaları beni şaşkına çevirdi. Bugün Messi indirimler, Ronaldo indirimleri, Mbappe indirimleri sunuyor. İndirim yok. Dünya yıldızları indirim yapıyor, indirimlere karşısınız ”.

“Fenerbahçe bir adım önde”

Finansal zorluklar nedeniyle kulüplerin istediği transferleri yapamadığını da belirten eski milli futbolcu, “Beşiktaşlılar transfer yapamadı, paraları yok. Çok fazla borç var. Galatasaray’da giden para olmadığı için transfer yapılamaz. Fenerbahçe sattı, bu sene çok iyi bir takım kurdu. Takım iyi futbolculardan oluşursa şampiyon kazanır. Fenerbahçe’nin bu yıl yaptığı buydu. Şu anda bir adım öndeler. Teknik direktör, takımda sevgi, saygı ve sistemi kurarsa bu yılın şampiyonu Fenerbahçe olacak ”dedi.

“Galatasaray’da oyuncular ikinci vitesten üçüncü vitese geçmiyor”

Sarı-kırmızılıların maç anlayışını da eleştiren Çolak, “Mourinho’nun teknik adam olarak takımına katkısı bile yüzde 25. Mourinho 25 iken Fatih Terim yüzde 20’dir. Galatasaray’da oyuncular ikinci vitesten üçüncü vitese geçmiyor. Her zaman ikide boşta kalırlar. Hızlı oynamıyorlar, hızlı oynamıyorlar, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçmiyorlar. İlk bölgede toplarlar. UEFA, çok fazla pas atanlara 3 puan veriyor. Futbol zihniyetimiz değişti mi? Ben anlamıyorum Neden kaleciyi kullanıyoruz, bu ilk bölge. Rakibinizi sıkıştırıyorsunuz, ikinci bölgeden kaleciye geçiyorsunuz. O top nasıl geri gelecek? O kadar kolay mı Biraz mantık var. Futbol hızlı olmalı, dikey oynanmalı, bir yandan diğer yana atış yapılmalıdır. Onları öğrendik. Gördüğümüz kadarıyla Türk futbolu her geçen gün geride kalıyor. İnsanlar futboldan kopar. Buna dikkat etmek, bir çözüm bulmak gerekiyor. Onu nasıl bulacaklarını da bilmiyorum ”dedi.

Uygar Aydın

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi