Taksisinde bulduğu 2.500 doları sahibine teslim etti.

Taksisinde bulduğu 2.500 doları sahibine teslim etti.
10:00 - Ağustos 27 2020 Perşembe

Şişli’de bir taksi durağında taksi şoförü olan Eyüp Sarı, Gayrettepe’de müşterisi olarak götürdüğü Iraklı iş adamı Ali Dursi’yi Taksim’de bir otele bıraktı. Yine istasyona gelen taksici Eyüp Sarı, bir süre sonra aracında 2.500 dolar buldu. Parayı düşüren müşterinin kim olduğunu takip eden taksi şoförü, paranın Ali Dursi’ye ait olduğunu fark etti. Otele gelen taksi şoförü durumu yine otel personeline anlattı. Ali Dursi ile burada karşılaşan taksi şoförü, Dursi’den paranın miktarını öğrenmeye çalıştı. Dursi, makbuzlarla paranın kendisine ait olduğunu kanıtladıktan sonra, taksi şoförü parayı mal sahibine teslim etti.

Teşekkür ederim ziyaret etti

Mersin’de yaşayan 32 yaşındaki Iraklı iş adamı Ali Dursi, işe geldiği İstanbul’da yaşanan olayın ardından taksi şoförünün durağına gelerek kendisine teşekkür ziyaretinde bulundu.

“Bize ait olmayanları teslim ettim”

14 yıldır taksi şoförlüğü yapan Eyüp Sarı, “Paranın 1.5 – 2 saat geçtiğini anladım. Bunu fark ettikten sonra, binen ve kim olabileceğinin izini süren müşterileri hayal ettim ve Ali’nin arkadaşımız olduğunu düşündüm. Kendisinden ayrıldığım otelin resepsiyonuna gittim ve onu aynı şekilde anlattım. Ali arkadaşımız o sırada çıkmıştı. Bana resepsiyondan para çekeceğini söylediler. Bavulu da oradaydı. 15-20 dakika bekledikten sonra arkadaşımız Ali geldi. Paranın rakamını söyledim ve biraz düşük olduğunu söyledi, fazlası var dedim. Ardından elimizdeki maaş bordrosu ile numaranın doğru olduğunu belirledik. Parayı arkadaşımız Ali’ye, otelde güvenlik müdür yardımcısı eşliğinde bir tutanak tutturarak teslim ettim. “Bize ait olmayanları aslına teslim ettim”.

Sarı, zaman zaman taksicilerin de karıştığı olayların yaşandığını belirterek, “İstanbul’da yaklaşık 18 bin taksi var. Buna baktığımızda 45-50 bin taksi şoförüne denk geliyor. Genel halka yayılmamalıdır. Hassas sürücü arkadaşlarımızın hassasiyeti daha yüksektir. Olması gerekeni yaptık. Bize ait olmayan bir şeyi ait olan kişiye teslim ettik ”dedi.

“Eyüp gibiler çok şükür abi”

Türkiye’de 1.5 yıl Mersin’den yaşadı ve bu nedenle çalışmalarına dikkat çeken Iraklı Ali Hold on, “1,5 – 2 saat sonra para kaybettiğimi fark ettim. Otele geldikten sonra Eyüp kardeşimi gördüm. Eyüp Bey bana ne kadar para kaldığını bana uzattı.Çok mutluyum böyle bir insanı ilk gördüğümde Eyüp abi gibiler çok teşekkürler çok teşekkürler taksi şoförlerinden şikayet ediyorlar ama iyi insanlar var diyorum ”dedi.

Selim Bayraktar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi