Taksim’de bir kadın turist gazetecisine saldırdı o anlar kamera önünde

Taksim’de bir kadın turist gazetecisine saldırdı o anlar kamera önünde
17:00 - Aralık 27 2020 Pazar

Yeni tip corona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hafta sonu kısıtlamalarının uygulanacağı, yabancı turist ve çeşitli meslek gruplarındaki çalışanların muaf tutulacağı açıklandı. Kısıtlamanın dördüncü haftasının ilk gününde İstanbul’daki polis ekipleri bu kapsamda kontrollerine devam etti. Taksim’deki polis ekipleri, İstiklal Caddesi girişinde kurulan uygulama noktasında sokağa tek tek girmek isteyenlerin pasaport ve izinlerini inceledi. Kısıtlamaya uyulup uyulmadığını kontrol eden polis, maske kuralı konusunda da uyarılarda bulundu.

Gazeteciye saldırdı, kamerasını almaya çalıştı

Sokak girişinde kontrollerine devam eden ekipler, kısıtlamaya rağmen bir kişinin sigara içtiğini gördü. Polis bu kişiyi aradı ve pasaport kontrolünden sonra cezalandırılacağını bildirdi. Kısıtlamayı ihlal eden yabancı turist cezalandırılırken basın mensupları o anları kaydetmeye başladı. Ceza alan kişinin eşi olduğu öğrenilen kadın, gazetecilerin ateş ettiğini görünce bağırarak onları engellemeye çalıştı. Kadın daha sonra bir basın mensubunun üzerinden geçti ve elindeki kamerayı tutmaya çalıştı ve kendini dövmeye başladı. Polis ekiplerinin müdahalesi ile turist kadın gazeteciden uzaklaştırıldı. Son derece sinirli görünen kadın, çıkarıldıktan sonra gazeteciye bağırmaya devam etti. Basın mensubuna ve ailesine saldıran yabancı kadın ceza yazıldıktan sonra ayrıldı.

Ne maske ne de sigara yasağı dinlediler

Öte yandan kısıtlamadan muaf tutulan yabancı turistlerin büyük çoğunluğunun, Taksim Meydanı ve çevresinde maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak tüm uyarılara rağmen sigara içmeye devam ettiği görüldü.

Sümer Avcısı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi