Tahta bir kalem yaptı ve 175 liraya Hindistan’a sattı.

Tahta bir kalem yaptı ve 175 liraya Hindistan’a sattı.
10:00 - Temmuz 6 2020 Pazartesi

Sedat Dilman’ın Bursa’dan yaptığı hat eşyaları dünyanın birçok ülkesinde büyük talep görüyor. Zanaatkar, ahşap ve kemikten yapılmış el işi hat ürünlerini, özellikle Hindistan’a olmak üzere, 5 ila 25 $ arasında değişen fiyatlarla ihraç ediyor.

Dünyaca ünlü ustanın el yapımı hat çizgileri neredeyse karıştırılıyor. Günde birkaç öğe yapabilen usta, yoğun talep nedeniyle 2 gün sonra vermek zorundadır. 10 metrekarelik dükkanında tek başına kaybolan ve dünyaya tanıtan bu sanatı canlandıran ustanın işçiliği, her kesim tarafından takdir ediliyor.

8 yıl önce hat yapmaya başladığını ifade eden Sedat Dilman, “El işçiliği ile kaligrafi kalemleri yapıyorum. Yaptığım kalemlere olan talep çok yüksek. Bu kalemleri değerli ağaçlar ve kemik uçlu kalemlerle yapıyorum. I Bu kalemler el işi olduğundan, günde en fazla 10 üretebileceğim için kalemlerimi gönderdim. 5 ila 25 dolar arasında bu kalemleri yurtdışına satıyorum.Özellikle korona virüsü sürecinde kalemler çok popüler “Yüzü arttı, 2 ay sonra günler veriyoruz.”

Burak Türker

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi