Suudi Arabistan ve Katar’ın bugün bir anlaşma imzalaması bekleniyor

Suudi Arabistan ve Katar’ın bugün bir anlaşma imzalaması bekleniyor
16:00 - Ocak 5 2021 Salı

Suudi Arabistan ile Katar arasındaki 3 yıllık ihtilaf çözüldü. İki ülke dün akşam kara, deniz ve hava sınırlarını yeniden açma kararı aldı. Suudi Arabistan’da bugün düzenlenen 41. Körfez İşbirliği Konseyi’nde (KİK) Katar ile Suudi Arabistan arasında bir anlaşma imzalanması bekleniyor. Zirveye katılmak üzere Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani heyeti ile Suudi Arabistan’a geldi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, 2017 yılında teröre destek verdikleri gerekçesiyle Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti ve kara, hava ve deniz sınırlarını kapattı. Katar iddiaları yalanladı. Kuveyt, Arap ülkeleri arasındaki krizi çözmek için çeşitli girişimlerde bulundu.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasser Al-Muhammad Al-Sabah, dün akşam Suudi Arabistan’ın sınırlarını Katar’a açacağını açıkladı ve Suudi Arabistan’ın Körfez krizini sona erdirmek için Katar’a uygulanan ambargoyu kaldıracağını belirtti.

Katar ve Suudi Arabistan’ın kararının açıklanmasının ardından BAE Dışişleri Bakanı Anwar Gargash, BAE’nin Körfez Birliği’ni yeniden kurmak için istekli olduğunu belirterek, “Yapacak çok işimiz var, doğru yoldayız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi