Survivor yolu gibi ev yolu

Survivor yolu gibi ev yolu
09:12 - Temmuz 3 2020 Cuma

Karısı ile Ordu’nun Altınordu ilçesinin Arpaköy Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Abdullah Türkmen, yaklaşık 8 yıl önce nehrin kendi arazisine tek katlı müstakil bir ev inşa etti. İnşaat malzemelerini ve gerekli ekipmanı zorlukla yırtarak evin yapımını tamamlayan Türkmen, evine bir şekilde gelmek istemeyen misafirlerin bazen korktuğunu ve ilk kez görenlerin şaşırdığını söyledi. . Çiftçilikle de uğraşan Abdullah Türkmen, hayvanlarının yemeklerini sırtına alıyor ve nehirde inşa edilen 50 metre uzunluğunda taşları diğer tarafa geçirmek için kullanıyor.

“Burada düğüne ve cenazeye gidiyorum, başka yolum yok”

Evine erişmenin bir yolu olmadığını ve nehre yerleştirilen taşları kullanarak sürekli olarak evine girip çıktığını açıklayan Abdullah Türkmen, “Burada yolum yok, kendi yolumla çok fazla yol düzenlemesi yapmaya çalıştım anlamına geliyor. Bu taşlar üzerindeki hayvanların yem ve yemlerini sorunlu bir şekilde taşımaya çalışıyorum. Burada düğüne ve cenazeye gidiyorum, buradakinden başka yolum yok. O 50 kilogram yemleri sırtımdan çekmek zorundayım. ”

“Su yükseldiğinde geçiş sağlayamayız”

Türkmen, bazı insanların su yükseldiğinde misafirperverliğe gelmekten ve zorluk çekmekten korktuğunu belirterek, “Su yükseldiğinde geçemeyiz. Bu benim sorunum. Bir süre önce, kendi araçlarımla beton döktüm, böylece karadaki araçlar geçebilirdi, ancak geçemedik. 8 yıldır bu şekilde mücadele ediyorum. ”

“Allah Ordu Valimizden razı olsun”

Ordu Valisi Tuncay Sonel’e teşekkürlerini belirterek misafir olduğunu ve program dönüş daveti üzerine sıkıntılarını dinlediğini belirten Abdullah Türkmen, “Yem almak için Ordu’ya gittiğimde yeni Valimiz Tuncay Sonel buraya geldi , onun nezaketi için çok teşekkür ederim. Allah ondan razı olsun. Eşime söz verdi ve umarım ordumuza büyük yatırımları olur. Sevgili vali o zamana kadar geldi ki sonunda bir ışık gördük. Umarım dileğim yerine getirilir ve bu yükü çekmekten rahatlayacağım. Allah ziyaretimizin sonuna kadar valimizden razı olsun, hiçbir yolu olmasa bile kapımız her zaman valimize açıktır. ”

Selim Kuşcu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi