Sürücü yolcu alamamaktan şikayet ediyor, yolcu minibüsleri balıklarla dolu

Sürücü yolcu alamamaktan şikayet ediyor, yolcu minibüsleri balıklarla dolu
10:00 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

Bostancı Köprüsü’nde trafik polisi tarafından yapılan denetimde güzergahı kullanan minibüsler durdurularak sosyal mesafe, maske ve hijyen denetimleri gerçekleştirildi.

Sosyal mesafe kuralına dikkat eden ekipler, sürücü ve yolcuların da maske kullanmasına özen gösterdi. Rutin trafik uygulamaları da yapan ekiplerin, günde yüzlerce kişiyi taşıyan toplu taşıma araçlarında sıkı kontroller yaptığı görüldü. Taksicilere de nezaret eden polis ekipleri. Araçlarda bulunan dezenfektana dikkat ederken bir kez daha sürücülerin maskelenmesi gerektiğini belirtti. İstanbul’un çeşitli noktalarında ekiplerin kontrolleri gün boyu devam edecek.

Yolcularla yapılan görüşmelere atıfta bulunan minibüs esnafı Serdar Özmen, “Yolcular salgın nedeniyle çok mağdur oluyor, yolcularla tartışıyoruz, eğer almazsak yolcularla savaşırız, eğer alırsak Memurlar sorun yaşıyor, yetkililer almalı, saat kaç, yolcular işe gidemiyor, bizi tutuyorlar, sürekli tartışıyoruz, bu yolcular işlerine nasıl gidecek, bu dokuz kişi ile olmaz Dokuz kişiyi alabiliyoruz, başka alamıyoruz ama otobüs dolu duruyor ”dedi.

Teftişler devam ederken minibüsler polise ihbar edildi

Kontrol noktasına gelen 2 vatandaş, minibüslerin kurallara uymadığını belirterek trafik polislerine şikayette bulundu. Vatandaşlardan biri, “Minibüs şoförleri kurallara hiç uymazlar, çok fazla yolcu aldıklarında uyarılırlar, ancak arkadaşları polisi görünce yol değiştirip yolcu alıp yola devam ederler” dedi. , “Bu arkadaş polise haber verdi, minibüsten telefonla ‘Değişiyorlar, halk otobüsü kurallara uymuyor’ dedi, halk otobüslerinin kurallara uymadığını da sözlerine ekledi.

Hanifi Bayar – Metin Başar – Aykut Zor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi