Süper Lig’in fikstürü çekildi

Süper Lig’in fikstürü çekildi
22:00 - Ağustos 26 2020 Çarşamba

Süper Lig fikstürü çekildi. 2020-2021 sezonu fikstür çekimleri Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kampı ve Eğitim Tesislerinde gerçekleştirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ve 21 takımın temsilcileri, atışlarda hazır bulunamadı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Süper Lig kulübünden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu’nun fikstür çekilişi öncesi yaptığı açıklamada şutun hayırlı olmasını dileyen Türkiye Futbol Federasyonu, “Yeni sezon maçında insan sağlığı maçında ödün vermeden oynayacağımız sağlık komitesini belirleyecek önlemlerimiz Ekim ayında stadyum kapasitesinin yüzde 30’u oranında taraftar toplamaya karar verdik.Sağlık Kurulu Fikstürü’nü çekeceğimiz süper lig dünyada giderek daha fazla ilgi görüyor.Futbol güzel bir oyun, Görevimiz bu oyuna değer katmak. Hepimizin bu sorumlulukla hareket edeceğimize inanıyorum. Yapısal sorunları çözmeye çalışıyoruz. Futbolun, adil oyunun ve dostluğun birleştirici gücünün yeni sezonda daha da öne çıkmasını diliyorum ”dedi. dedi.

11 Eylül’de başlayacak Süper Lig 16 Mayıs’ta tamamlanacak. Ligde devre arası olmayacak. İlk yarı 24 Ocak’ta, ikinci yarı ise 29 gün sonra başlayacak. 42 hafta oynanacak sezonda takvim sıkılaştırılarak hafta içi 14., 17., 20., 23., 28., 33., 36., 38. ve 41. hafta maçları oynanacak. Ligde 33. ve 38. hafta maçları, Avrupa Kupası maçlarının oynanacağı haftalara denk geldiğinden, bu dönemde Avrupa’da yoluna devam eden takımlar veya takımlar varsa, bu takımların lig maçları bir maça ertelenecektir. sonraki tarih.

Derbi haftaları

Süper Lig 2020-2021 sezonunda maçın çekilmesi ile derbi haftaları belli oldu. Buna göre derbi haftaları şöyle:

1 hafta

Trabzonspor – Beşiktaş

Üç hafta

Galatasaray – Fenerbahçe

6 hafta

Fenerbahçe – Trabzonspor

10 hafta

Fenerbahçe-Beşiktaş

15 hafta

Trabzonspor – Galatasaray

19. hafta

Beşiktaş – Galatasaray

Süper Lig 2020-2021 sezonunun ilk haftasında oynanacak mücadelelerin takvimi şöyle:

MKE Ankaragücü-BB Erzurumspor

DG Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor

Kayserispor-Kasımpaşa

Çaykur Rizespor vs Fenerbahçe

Hatayspor-M.Basakşehir

Galatasaray-Gaziantep FK

Karagümrük-Yeni Malatyaspor

Göztepe-Denizlispor

Trabzonspor – Beşiktaş

Antalyaspor-Gençlerbirliği

Konyaspor (Erkek)

Güven Mert Ercan – Bora Akyol – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi