Süper Lig’in en değerli oyuncusu Uğurcan Çakır

Süper Lig’in en değerli oyuncusu Uğurcan Çakır
13:00 - Ekim 7 2020 Çarşamba

2020-2021 futbol sezonunun ilk transfer ve kayıt döneminin sona ermesiyle Süper Lig’in en değerli oyuncuları da belirlendi. Transfermarkt web sitesinde yayınlanan listede Trabzonspor’un genç kalecisi Uğurcan Çakır yer aldı. 24 yaşındaki ağabeyinin piyasa değeri 16 milyon Euro olarak belirtildi. Uğurcan’ı 13 milyon Euro ile takım arkadaşı Abdülkadir Ömür takip ederken, son şampiyon Medipol Başakşehir’in yıldız oyuncusu Edin Visca üçüncü sırada yer aldı. Transfer döneminde pek çok takımla adından söz ettiren ve son olarak turuncu-lacivert ile sözleşmesini 2025 yılına kadar uzatan Visca’nın piyasa değeri 12 milyon 500 bin Euro.

Kalecilerde Uğurcan Çakır’ın ardından Fenerbahçe’nin genç kalecisi Altay Bayındır 8 milyon Euro, Başakşehir’in tecrübeli kalecisi Mert Günok ise 5 milyon Euro değerinde.

Marcelo Saracchi savunmada en değerli

Süper Lig’in en değerli savunucusu Galatasaray’ın Uruguaylı sol bekçisi Marcelo Saracchi. Saracchi’nin piyasa değeri 8 milyon Euro’dur. Beşiktaş’ın yeni transferlerinden İspanyol oyuncu Francisco Montero, onu 6 milyon 700 bin Euro ile takip etti. Listenin üçüncüsü ise 6 milyon Euro ile siyah-beyazlı Hırvat oyuncu Domagoj Vida ve Galatasaray’ın yeni transferi Norveçli Omar Elabdellaoui oldu.

Orta sahadaki en değerli isim Abdülkadir Ömür. Ömür’ü Edin Visca takip ediyor. Üçüncü sırada 10 milyon Euro piyasa değeri ile Başakşehir’den İrfan Can Kahveci yer alıyor.

Forvetlerin zirvesinde Mbwana Samatta

Süper Lig’in en değerli golcüsü, Fenerbahçe’nin yeni transferi Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta oldu. Samatta, şu anki piyasa değeri 9 milyon 500 bin Euro ile dikkat çekiyor. 27 yaşındaki futbolcuyu 6 milyon 500 bin Euro ile Trabzonspor’un yeni forvet oyuncusu Benik Afobe takip etti. Üçüncülük ise 6 milyon Euro ile Başakşehir’in Fransız golcüsü Enzo Crivelli.

Süper Lig’in en değerli 10 oyuncusu şöyle:

1 – Uğurcan Çakır (Trabzonspor): 16 milyon Euro

2 – Abdülkadir Ömür (Trabzonspor) 13 milyon Euro

3 – Edin Visca (Başakşehir): 12 milyon 500 bin Euro

4 – İrfan Can Kahveci (Başakşehir): 10 milyon Euro

5 – Mbwana Samatta (Fenerbahçe): 9 milyon 500 bin Euro

6 – Giuliano (Başakşehir): 9 milyon Euro

7 – Marcelo Saracchi (Galatasaray): 8 milyon Euro

8 – Altay Bayındır (Fenebrahçe): 8 milyon Euro

9 – Nacer Chadli (Başakşehir): 8 milyon Euro

10 -Adem Ljajic (Beşiktaş): 8 Milyon Euro

Oğuzhan Ort

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi