Süper Lig’de şampiyona hesapları

Süper Lig’de şampiyona hesapları
13:00 - Temmuz 9 2020 Perşembe

Süper Lig’in 31. haftasında DG Sivasspor sahasında Evkur Yeni Malatyaspor’u 1-0 yenerek Medipol Başakşehir ve Trabzonspor şampiyonluk yarışında yalnız kaldılar. 54 puan alan Sivasspor’un matematik olarak şampiyona şansı yok. 2019-2020 sezon şampiyonası için Medipol Başakşehir, en yakın takipçisi Trabzonspor’un 4 puan önünde yarışa katılıyor. Bordo mavisi alanında Antalyaspor ile 2-2 berabere rağmen zirve yarışında büyük bir sakatlık yaşadı, ancak şampiyonluk şansı hala devam ediyor.

Trabzonspor evde yıkıldı

Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor, Alanyaspor ile yola 2-2 öne geçti ve M.Başakşehir 2-1 ile Ankaragücü’nü geçtikten sonra İstanbul takımı liderlik koltuğuna oturdu. 29. haftada M.Başakşehir Galatasaray’a 1-1 sonuç ile skor veremedi, Trabzonspor Ankaragücü’nü 1-1 ile değerlendiremedi. Bordeaux-blues, M.Basakşehir sahasında 2-2 ile Denizlispor’u 2-0 yenerek 31. haftada lider ile Antalyaspor arasındaki skor farkını 2-2’den engelleyemedi. İstanbul temsilcisi, ligin üçüncü haftasında kalan şampiyonluk yarışında rakibine büyük avantaj sağladı.

Şampiyonluk şansı devam ediyor

Ligin bitiminden 3 hafta önce Trabzonspor için şampiyonluk şansı matematiksel olarak devam ediyor. Karadeniz takımı kalan maçları tek tek kazanacak ve M. Başakşehir’in puan kaybetmesini bekleyecek. Lider son 3 haftada 9 sayı kaldığında 1 beraberlik ve 1 beraberlik alırsa, Trabzonspor bu haftaları kaybetmeden kaybetme lehine avantaj sağlayabilecek.

Kritik 32. hafta

Süper Lig’in 32. haftası şampiyonluk düğümü ile büyük ölçüde hamile. M. Başakşehir, söz konusu hafta içinde Konyaspor’a gidecek. Bordo mavisi insanlar Denizlispor’da terleyecekler. Lider M. Başakşehir Konya’nın yerinden edilmesinden sonra geri dönerse ve Trabzonspor Denizli’de kazanırsa, bordo mavisi insanlar umutlarını bir sonraki haftaya taşıyacaklar. Karadeniz ekibi söz konusu haftada Denizli’de kaybederse ve lider Konya’da kazanırsa, puanlardaki fark 7’ye yükselecek ve İstanbul temsilcisi şampiyonayı lig bitmeden 2 hafta önce açıklayacak.

Eşit puan ve eşit ortalamalarda en çok gol atan takım şampiyon olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), talimatlara göre iki takımı da kendi aralarında maçlarında kural yok. İstanbul’da iki takım arasında oynanan maç 2-2 berabere biterken Trabzon’da oynanan maç 1-1 sona erdi. Yolda birçok gol atan takımın üstün sayılmadığı talimatında, iki takım müsabakalarında gol atmaya ve eşit gol atmaya devam ettiğinden, genel bordroda atılan goller kontrol edilecektir. Bordo-mavi insanların durumu bu alanda rakiplerinden daha iyidir. 31. haftadan itibaren Trabzonspor ortalamasının 35, M. Başakşehir’in 32 olması. Gollerin ortalaması Süper Lig’de en fazla gol atan takımdır. Söz konusu hafta itibarıyla Karadeniz ekibi 70, İstanbul temsilcisi 59 gol kaydetti.

İki takımın kalan maçları

Süper Lig’in bitiminden 3 hafta önce, lider M. Başakşehir sırasıyla Konyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa ile karşılaşacak. Kayserispor’u evde ağlayacak turuncu-koyu mavi oyuncular deplasmanda iki maç oynayacak. Trabzonspor, Denizlispor, Konyaspor ve Kayserispor ile karşılaşacak. Konyaspor ile evde oynayacak olan bordo-mavi oyuncular iki maçta oynayacaklar.

Gökmen Şahin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi