Süper Lig’de küme düşmesi kaldırıldı!

Süper Lig’de küme düşmesi kaldırıldı!
19:00 - Temmuz 29 2020 Çarşamba

Bakan Kasapoğlu: “Türk sporlarının çıkarları olduğu sürece elde edemeyeceğimiz hiçbir şey yok”

TFF Yönetim Kurulu toplantısının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Birlikte olduğumuz sürece, Türk sporunun çıkarları olduğu sürece ulaşamayacağımız hiçbir şey yok.” Dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Riva Hasan Doğan Milli Takım Kampı ve Eğitim Tesisleri toplandı. TFF yönetiminin özel daveti ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Dünyanın en gelişmiş spor eğitim merkezlerinden birini açacaklarını belirten Kasapoğlu, “Hem Olimpik hem de Paralimpik bölgelerde hizmet verecek bir tesis. Federasyonlarımız açısından değerlendirmeler yaptık. Bu bağlamda, salgın sırasında ve sonrasında işbirliğimizin bu anlamda devam edeceğini biliyorsunuz.

Düşüncelerimiz bir arada olduğumuz sürece ne kadar farklı olursa olsun, amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece elde edemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Ülkemizin bu salgın süreçteki performansı gerçeğin çok ötesindedir. Başkanımızın önderliğinde ortaya konan bu süreç, tüm gelişmiş ülkeler için bir model ve birçok alanda liderliğini kanıtlıyor. Bu sürecin etkilediği en önemli konulardan biri spor. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların iptali ile karşı karşıya kaldık. Bu süreçte ligler ertelendi. Tüm paydaşlarımızın işbirliği sayesinde, neredeyse bitiş noktasına ulaştık. Bunun bir sonucu olarak, federasyonumuzu ve fedakarlık gösteren idareyi kutluyorum.

Bu süreçlerin, özellikle sporda ve her alanda iddiası, sporda her gün bir adım atma felsefesindedir. Başkanımızın spora verdiği önemin anlaşılması ve takdir edilmesi ile, 18 yıl içinde gelen mesafe, altyapısı ve sporcu profili ile herkesin takdirle takip ettiği çok önemlidir. Bu süreci, bu salgın sürecin başından itibaren bir spor topluluğu olarak bir fırsata dönüştürmemiz gerektiğini gösterdik. Bugün TFF’nin ev sahipliğinde verimli ve verimli olan bu toplantıda alınan kararlarda federasyonumuz sadece Süper Lig için değil, amatörler için de geleceklerini ve geleceklerini kurtarmak ve geliştirmek için önemli kararlar aldı.

Dün Kulüpler Birliği Vakfı bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda beni mutlu ve mutlu hissettiren tablo oldu. Kulüplerimiz tarafından gösterilen dayanışma ruhu, birliğin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Pandemi sürecindeki durum ve sporumuzdaki üretim çok önemlidir. Sporun tüm paydaşlarına ve milletimize iyilik getirmesini diliyorum. Bu vesileyle resmi tatilleri kutluyorum. ”

Güven Mert Ercan – Ozan Buğra Koşar profilleri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi