Süper Lig’de 87 gün sonra perde açılıyor

Süper Lig’de 87 gün sonra perde açılıyor
11:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Futbol, tüm dünyada etkisini gösteren korona virüsü salgını nedeniyle dururken, Süper Lig’de 87 günlük bir aradan sonra, çalışma yarın kaldığı yerden devam edecek. Salgın nedeniyle, 19 Mart Gençlik ve Spor Bakanı, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1 Başkan Yardımcısı Varlık Asistanı, TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ve diğer Federasyon Başkanı Süper Lig, TFF 1 Ligi, TFF 2. Lig ve Lig 3. Lig’de erteleme kararı verildi. Son olarak, 17 Mart’ta Göztepe ve Çaykur Rizespor arasındaki gecikmiş mücadelede oynayan futbolcular 87 gün sonra tekrar turla buluşmaya hazırlanıyorlar.

TFF’den ‘Futbola Dönüş’ protokolü

Göztepe-Trabzonspor ile Fenerbahçe-Kayserispor arasında yarın başlayacak olan Süper Lig’deki 27. hafta mücadeleleri, korona virüsü önlemleri kapsamında izleyici olmadan oynanacak. Pandemi dönemi Türkiye Kulüpler Birliği ve futbol telekonferansı Türkiye Futbol Federasyonu paydaşlarıyla toplantılar yapan, ligde 8 hafta kalan hasarsız bir şekilde hayatta kalabilmek için ‘Futbol Tavsiye Protokolüne Dön’ yayınlandı. Süper Lig takımları bu protokol çerçevesinde; tüm ekipler, teknik delegasyonlar ve çalışanlar Covid 19 ve PCR testlerine tabi tutuldu.

Hazırlık döneminde 4, yarışma döneminde 8 test koşulu

Kulüplerin hazırlık dönemini 3 aşamada geçirmelerini öneren TFF, tesis yönetimi, giyinme odaları, eğitim alanları, sağlık alanları, malzeme odaları, yemek alanları, ortak alanlar, konaklama alanları ve lojistik yönetimi için uygulanacak prosedürleri Süper Lig ile paylaştı. takım. Öte yandan, korona virüsü tarama testleri ile ilgili bir rapor da yayınlayan federasyon, kulüp hazırlama döneminde PCR testini en az 4 kez gerekli kıldı. Hazırlık döneminden sonra geçilecek olan yarışma döneminde, TFF, kulüpler için PCR testini en az 8 kez talep etmiştir. Federasyon tarafından yapılan açıklamada, “Maç operasyonuna katılacak tüm oyuncular, teknik ve destek ekipleri ve çalışanlar, ‘Müsabaka Dönemi’ boyunca bu sınava en az 8 kez girmelidir. Bu testleri her yarışmadan 2 gün önce uygulamak ve personeli (oyuncu, takım) bu test sonuçlarına göre planlamak gerekir ”.

TFF tarafından yayınlanan ‘Futbola Dönüş Protokolü’ nde, lig takımlarının genel maç operasyonu sırasında uyması gereken kurallardan öne çıkan maddeler aşağıdaki gibidir:

-Stadyumlar profesyonel firmalar tarafından maçın sabahı veya maçtan en az 4 saat önce girilmeden 1 gün önce dezenfekte edilmelidir.

– Stadyumdaki herkes bir maske takmalı ve sosyal mesafeyi gözlemlemelidir.

– Antiseptik, stadyumun her alanında 20 metre aralıklarla yerleştirilmelidir.

– Hem takımların hem de hakemlerin stadyuma girişleri arasında en az 15 dakika bırakılmalıdır.

– Takımlar girip yürürken, ekip dışı çalışanlar arasındaki minimum mesafe 4 metre olmalıdır.

– Takım oyuncuları ve takımları soyunma odasının girişinden maske takmalıdır.

– Maçı izleme izni olan kişiler arasında en az 2 metre mesafe olmalıdır.

– Maç öncesi töreninde el sıkışma ve takım fotoğrafı pozu olmayacak.

– Maç sırasında yaşanabilecek hedeflerin sevinci gibi anlarda kulübede bir araya gelmekten kaçınılmalıdır.

– Maçlar sırasında, oyuncular ve teknik ekip hakeme 2 metreden fazla yaklaşamaz.

– Hakemler stadyum girişinde ve sahaya gelinceye kadar maske takmalıdır.

– Tezgahta ve tarla tarafında her 20 metrede bir el dezenfektanı bulunmalıdır.

– Tarla kenarındaki tüm çalışanlar maske takmalıdır.

26. hafta sessiz derbiyi gördü

Korona virüsü salgını öncesinde, Süper Lig’deki son maç 17 Mart’ta Göztepe ve Çaykur Rizespor arasındaki erteleme maçıydı. Ligin 26. haftasında oynanan müsabakalar ve sonuçlar aşağıdaki gibidir:

Ankaragücü-Ç.Rizespor: 2-1

Kasımpaşa-Göztepe: 2-0

Denizlispor-Gençlerbirliği: 1-0

Alanyaspor-Gaziantep FK: 1-0

Konyaspor-Fenerbahçe: 1-0

Kayserispor-Yeni Malatyaspor: 2-1

Trabzonspor-Başakşehir: 1-1

Galatasaray-Beşiktaş: 0-0

Alanyaspor-Sivasspor: 1-0

Yarış zirvede devam ediyor

Süper Lig’deki zirve yarışı heyecanlandığı yerden devam edecek. 26 haftanın sonunda Trabzonspor ve Başakşehir zirveyi 53 puanla, Galatasaray 50 puanla, Sivasspor 49 puanla ve Beşiktaş 44 puanla paylaşıyor. 43 puan ile Alanyaspor 6. sırada, 40 puan ile Fenerbahçe 7. sırada yer alıyor. Kayserispor 22 puan, Ankaragücü 23 puan ve Çaykur Rizespor 25 puan aldı.

Güven Mert Ercan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi