Süper Lig’de 18 haftada 14 hoca ile yollar ayrıldı

Süper Lig’de 18 haftada 14 hoca ile yollar ayrıldı
11:00 - Ocak 11 2021 Pazartesi

Süper Lig’de ilk yarının sonuna kadar 3 maç olurken, takımların yollarını ayırdığı antrenör sayısı 14 oldu. Görevden alınan soyadı, Sivasspor deplasmanında yaptığı açıklamalarla tepki çeken Sumudica oldu. Rumen teknik adamın Gaziantep FK’daki görevi sona erdi. Yeni Malatyaspor’da Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılması da gündemdeydi. Malatya ekibinde bu yönde karar alınırsa görevden alınan öğretmen sayısı 15 olacak.

Konyaspor’dan ilk ayrılık

Süper Lig’de yolları kıran ilk isim Bülent Korkmaz oldu. Sezon öncesi Konyaspor’un başında olan Korkmaz, lig başlamadan yollarını ayırdı ve Korkmaz’ın yerine İsmail Kartal göreve başladı. Ligin başlamasıyla birlikte yaprak dökümü de kendini gösterdi. Kayserispor’da Bayram Bektaş, Gençlerbirliği’nde Mert Nobre, Antalyaspor’da Tamer Tuna ve Trabzonspor’da Eddie Newton’un dönemleri birbiri ardına kapandı. Bazı takımlardaki antrenörler sorunları çözerken, değişiklikler Süper Lig’in birkaç takımında herhangi bir fayda getirmedi ve ofise gelen isimlerle yollar ayrıldı.

Trabzonspor’da avcı etkisi

Sezona Eddie Newton ile başlayan Trabzonspor, bu teknik direktörden istediği verimi alamadı. İlk 8 haftada sadece 1 galibiyet alabilen bordo-blues, Abdullah Avcı’yı göreve getirirken, Avcı’nın gelişinden sonra Karadeniz takımında gözle görülür bir yükseliş yaşandı. İlk 8 maçta 6 puan alabilen Trabzonspor, Avcı’nın göreve gelmesinin ardından 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 20 puan toplayarak üst yarışta takımlara yaklaştı.

3 takımda 3. öğretmen dönemi

Süper Lig’de son 18 haftada 3 takım iki kez antrenörünü değiştirdi. Mehmet Özdilek ile sezona başlayan BB Erzurumspor, ardından Hüseyin Çimşir’i göreve getirdi. Çimşir ile 4 lig maçında gol atamayan ve gol atamayan mavi-beyazlılar, daha sonra Mesut Bakkal’ı göreve getirdi. Kayserispor, sezona Bayram Bektaş ile başladı. Yolları bu isimle ayırdıktan sonra tecrübeli teknik direktör Samet Aybaba’yı göreve götüren sarı-kırmızılılar, Aybaba ile yollarını ayırdı ve Dan Petrescu ile anlaşma yaptı. Bu sezon 3. isimle devam eden bir diğer takım ise Kasımpaşa’ydı. Sezona Mehmet Altıparmak ile başlayan Paşa, ardından İrfan Buz ile anlaştı. Ancak bu anlaşma 14 gün sürdü ve Ankaragücü’nden ayrılan Fuat Çapa, Buz’un ardından işe geldi. Fuat Çapa, Ankaragücü’nde yerini Mustafa Dalcı’ya bıraktı. Denizlispor, Prosinecki ile sezona başlarken bu teknik direktörle yollar ayrıldı ve 3 maçta Kenan Atik takımın başına geçti. Yeşil-siyahlı ekip daha sonra Yalçın Koşukavak ile anlaştı. Antalyaspor’da Tamer Tuna’nın yerine Ersun Yanal, Gençlerbirliği’nde Mert Nobre’nin yerine Mustafa Kaplan. İlhan Palut dönemi Göztepe’de sona ererken bu hoca yerine henüz bir anlaşma yapılmadı. Son olarak yaptığı açıklamaların ardından eleştiri okları çeken Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ile yollar ayrıldı. Süper Lig’de son 18 haftada 14 antrenör görevden alındı.

Bozhan Memiş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi