Sünnet sonrası karşılaşılabilecek yan etkilere dikkat!

Sünnet sonrası karşılaşılabilecek yan etkilere dikkat!
13:30 - Haziran 12 2020 Cuma

Sivas Medicana Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op.Dr. Mahmut Aluç, hatalı sünnetler sonrasında karşılaşılabilecek yan etkilere karşı uyarılarda bulundu.

Türkiye’de hekimlerin dışında sünnet yapımının yasak olduğunu hatırlatan Mahmut Aluç, buna rağmen bu kişilerin sünnet yaptıklarını ve bu kişiler tarafından yapılan sünnet işleminde erken ya da geç dönemde bazı yan etkilerle karşılaşılabildiğini söyledi. Çocuklara sünnetin son anda söylenmesinin bir travmaya sebep olabileceğini belirten Mahmut Aluç, bu durumun çocuklara daha önceden doktor ve ailesi tarafından bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Op.Dr. Aluç Bunlarla karşılaşmamak için ise en etkili yöntemin yenidoğan döneminde uygulanması olduğunu ifade etti.

Sünnet yapılması esnasında kullanılan cihazların yüksek ısı üretmesi durumunda kişinin ömür boyu cinsel fonksiyonlarının çalışmaması gibi sonuçlar doğurabileceğini hatırlatan Mahmut Aluç, bunun yanında sünnet esnasında yanlış idrar kanalının kesilmesi gibi durumlarla da karşılaşılabildiğini söyleyerek aileleri sünnet konusunda hekimleri tercih etmeleri konusunda uyardı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi