Sulama sebebiyle şelalenin suyu kesildi

Sulama sebebiyle şelalenin suyu kesildi
19:14 - Mayıs 28 2019 Salı

Şelalenin güzelliklerini fotoğraflamak amacıyla bölgeye gelen doğa fotoğrafçısı bir grubun bulunduğu anda şelalenin suyunun kesildiği görüldü.

Bir grup fotoğrafçının çekim yaptıkları sırada Dipsiz Göl Şelalesi’nin suyu kesildi. Çekim yaparken suyun kesilmesi fotoğrafçılar tarafından hayretle karşılandı. Bu durum yetkililere bildirildi.

SULAMA İÇİN ŞELALENİN SUYU KESİLDİ

Sivas’ta bulunan ve güzelliği ile ziyaretçilerin ilgi odağı olan Dipsiz Göl Şelalesi’nin suyunun yavaş yavaş azaldığı görüldü. Kısa süre önce çok gür bir şekilde akan şelalenin suyunun birden azalmaya başlaması ziyaretçiler tarafından tuhaf karşılandı.  Ziyaret için şelaleye gelen fotoğrafçılar suyun neden azaldığını anlamak için yukarıya çıktıklarında şaşkınlıkları daha da arttı. Şelalenin üst kısmında çiftçilerin tarlaları sulamak için suyun yönünü değiştiren kanallar kazdığı görüldü. Ayrıca şelalenin üst kısmında serinlemek için birkaç noktada havuz yapıldığı görüldü. Duruma şahit olan doğa fotoğrafçıları durumu yetkililere bildirerek şelalenin suyunun yeniden eski gür haline kavuşmasını istediler.