Su Şehri’nde 22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri Yapıldı

Su Şehri’nde 22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri Yapıldı
17:59 - Mart 22 2019 Cuma

Sivas Suşehri’nde 22 Mart Dünya Su Günü dolayısı ile etkinlikler düzenlendi. ‘’22 Mart Dünya Su Günü” münasebetiyle; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulunda program düzenlendi.

Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Gülay Ercins” Dünya Su Günü’’ etkinliklerinde konuşma yaptı. Prof.Dr. Gülay Ercins ”Bu yıl ikincisi düzenlen programımızın geleneksel hale gelmesi en büyük temennimdir. Çünkü küresel ısınma, kuraklık, kirlilik ve fazla kullanım nedeniyle dünya tatlı su kaynakları tehlike altındadır. İnsanlık için çok önemli olan ve sonsuz bir kaynak olmadığı anlaşılan suya karşı ortak bir duyarlılık geliştirmemiz şart. Su, yüce yaratıcımız tarafında bize gönderilmiş en büyük nimetlerden biridir. Hayat onunla inşa edilmiş, hayat onunla yeşermiştir. Hayatın merkezinde, evrenin merkezinde yer alan su, bütün inanç sistemleri ve ritüellerinde kutsal sayılmıştır. Yaradılış destanlarının bir çoğu başlangıçlarını su ile yapmışlar ve önce su vardı, başka bir şey yoktu. Diyerek suya bir kutsallık kazandırmışlardır. Canlı olan her şeyi sudan yarattık ayetiyle bu hakikat nas haline gelmiştir” dedi.

Programa Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Timur Karabal Meslek Yüksek okul müdürü Prof. Dr. Gülay Ercins, İlçe mülki amirleri, okul öğretim görevlileri, siyasiler ve öğrenciler katıldı.