Su Krizi Satışları Patlattı: Su Yetiştiremiyorlar!

Su Krizi Satışları Patlattı: Su Yetiştiremiyorlar!
23:50 - Kasım 28 2021 Pazar

Sivas’ta şişelenmiş su satıcıları son zamanların en büyük talebini son 2 gündür gördüklerini belirterek il genelinde damacana, pet şişe ve litrelik büyük paketlenmiş su şişelerinin hızla azaldığını açıkladı. Saatler süren su kesintisi ve Sivas’ta beklenen yağışların henüz görülmemesi nedeniyle halkın mecbur olarak su siparişi vermek zorunda kaldığını belirten Sivaslı su satıcıları, talebin en çok 19 litrelik damaca suya olduğunu belirtiyor.

Su tüketiminin azaltılması ve tasarruf uyarıları sonrası susuz kalabileceği ve su fiyatlarının artabileceği endişesiyle halkın büyük bölümünün dün ve bugün olmak üzere hızla sipariş verdiği belirtilirken, bazı su satıcılarının stoklarında 19 litrelik damaca su stoklarının tamamen tükendiği ve taleplerin giderek artış gösterdiği açıklandı.

Su Uyarıları Sivaslıları Paniğe Sürükledi

Baraj suyunun azaldığı ve sadece 3-4 ay yeterli olabileceği gibi sosyal medyada ve halk arasında yayılan söylentiler nedeniyle panik havasının oluştuğunu belirten su satıcıları durumun endişe verici göründüğünü ancak damaca suyun Sivas dışından da temin edildiğini belirterek halkın endişelenmemesi tavsiyesinde bulundu. Sivas’ta saatler süren su kesintisinin bazı bölgelerde hâlâ devam ettiğine dair şikayetler sosyal medyada paylaşılmakta.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi