Su basan köylüler korkulu anlarını anlattı

Su basan köylüler korkulu anlarını anlattı
13:00 - Ağustos 26 2020 Çarşamba

Akkaya deresinin taşması sonucunda Akkaya köyü sakinleri evlerini terk ederek sel gecesi olan 22 Ağustos gecesini köy camiinde, yüksek yerlerde ve fındık bahçelerinde geçirdi. Köyde evler ve köprüler yıkılırken araçlar sular altında kaldı ve mezarlıklar sökülerek sürüklendi.

Şu ana kadar köyde en az dört kez büyük bir sel felaketi yaşadıklarını belirten Cevat Kıran, kaymakamın yaralarını sarmak için onları görmese de bugün köye milletvekilleri ve bakanların geldiğini söyledi.

Köy sakinlerinden Kıran, “70 yıllık hayatımda en az 3,4 kez daha sel görüyorum. Ancak kimse köyümüze gelip devletimizi görmedi ve yakında iyileş dedi. Kendi yaralarımızı sardık. Bugün bakanlar köyümüze geliyor, elimizi sıkıyor ve dertlerimizi soruyor. İhtiyacımız olan her şeye bizimle birlikte olduklarını söylüyor. Milletvekillerimizden biri gidiyor, diğeri geliyor. Allah halimizden razı olsun. “Yıkılan ve kullanılmayan evimizi boşaltıyoruz. Hükümetimiz yeni bir ev yapacaklarını söyledi.

O gece yaşadıkları dehşeti anlatan Pamuk Kıran, “Eşim pencereden sağanağı seyrederken sel sularının yükseldiğini görünce aceleyle evden çıktık, telefonumuzu yanımıza aldık. Geceyi camide geçirdik. Sel sularında evimizin yıkıldığını gözyaşları ile izledik ama hayatımızı kurtardığımız için minnettarız. O gece köydeki herkes evlerini boşalttı ve yüksek tepelere yöneldi. Bazıları fındık bahçelerine gitti. bir çadır kurun. Evlerinin su basmasını buradan izlediler ”dedi.

Ahmet Bilge – Rıdvan Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi