Steam Oyuncu Rekoru Kırıldı

Steam Oyuncu Rekoru Kırıldı
12:39 - Kasım 29 2021 Pazartesi

Steam oyuncu rekoru tazelendi. Yeni kırılan oyuncu rekoru ile birlikte oyuncu sayısında büyük bir artış meydana gelmiş oldu.

Steam, günümüzün en büyük oyun mağazalarından birisi olsa da aslına bakarsak bu platform yalnızca oyun satmak için değil aynı zamanda oyunculara sunduğu topluluk ile de biliniyor. Steam topluluğu, her geçen gün daha da yükselirken son zamanlarda ciddi bir artış yaşaması da dikkat çekiyor. İlk olarak oyuncu topluluğu olarak kurulan Steam, günümüze doğru oyun mağazasını da içerisine kattı.

Steam Oyuncu Rekoru Tazeledi

Steam platformu, son yıllarda hızlı bir şekilde artıyor. Özellikle koronavirüs salgını ile birlikte daha ciddi bir artış ile karşılaşan platform, çok ciddi rekorlar kırmaya başladı. 2018 yılına kadar kademeli bir şekilde artış yaşayan bu platformda 2019 yılının sonuna kadar yatay bir seyir görüldü yani ciddi bir artış olmadı. 2020 yılında koronavirüs salgınının görülmesiyle birlikte Steam anlık oyuncu sayısı artışa geçmeye başladı. 2018 yılında 18.5 milyon ile rekor kıran oyuncu sayısı 2020 yılında kısa sürede hızlı artış yaşayarak 24.5 milyonun üzerine çıktı.

Steam Oyuncu Rekoru

2020 yılının yazında tekrar düşüşe geçen Steam anlık oyuncu miktarı 20 milyonun altına geriledi. Steam oyuncu rekoru 2020 yılında kırılmışken bu yıl içerisinde yazdan sonra yeni rekorlar gelmeye başladı. Ayrıca şunu da belirtelim ki aktif oyunda yer alan oyuncu sayısı 2020 yılının başında 8.1 milyon ile rekorunu koruyor. 2021 yılının Nisan ayında yeni bir rekora koşan Steam, anlık oyuncu sayısını 26.9 milyona yükseltirken oyunda yer alan kullanıcı sayısı da 7.3 milyon olarak kayıtlarda yer aldı.

Steam’deki anlık oyuncu sayısı artıyordu fakat oyun içerisinde yer alan kullanıcıların sayısında ciddi bir artış yaşanmıyordu fakat bir miktar yükseliş bulunuyordu. Yaz vakti tekrar düşen anlık oyuncu sayısı kışa yaklaşırken yeni bir rekora daha imza atmış oldu. Kasım ayında rekor tazeleyen platformun yeni rekoru incelendiğinde anlık oyuncu sayısı 27.3 milyon olurken oyun oynayan kullanıcı sayısı 7.8 milyon olarak yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi