Sözcü İbrahim Kalin: ‘ABD ile Türkiye arasında gölgeyi azaltmak için ittifak ruhu’

Sözcü İbrahim Kalin: ‘ABD ile Türkiye arasında gölgeyi azaltmak için ittifak ruhu’
10:00 - Temmuz 15 2020 Çarşamba

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalin, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü’nün yazılı açıklamasından dolayı ABD lideri Feton’la Türkiye’de ikamet etmesine izin verilmediğini, ABD ile ruh arasındaki ittifakı bozduğunu söyledi.

15 Temmuz dördüncü yılında Türkiye’de demokrasi ve özgürlüğü koruma girişimi, tam bir kararlılıkla cesaretle, “hain Feton örgütü amacı altında din ve eğitim kölelerinin torunlarını taşetan emperyalist güçlere ulaşmadığını belirterek, ulusumuz daha güçlü bir hal aldı. Bu tür sıkıntıların ülkemize tekrar gelmesini önlemek için birlik ve dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz. ”

Bir grup Cumhurbaşkanlığı Külliyesi tarafından başlatılan darbe girişimi sırasında TSK Feton iltisakl’de yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir anavatan toprakları olan birçok ajansın bir saldırı ve işgal girişimi cesurca “Hain darbesi, tamamen altını çizdi gece, Başkan ve ailemize suikast girişimi hedefliyor Başkanımızın çağrısı ile halkımız darbe girişimini önlemek için sokaklara çıktı ve bu kanlı darbeyi hayatlarını pahasına göstererek onları geri püskürtmeyi başardılar. F-16’lar, tanklar ve ağır silahlarla ateş edilmelerine rağmen benzeri görülmemiş bir direniş ve kahramanlık örneği… O gece 251 masum vatandaş darbe darbecilerinin hain mermileri tarafından şehit edildi ve 2 bin 194 vatandaş gazi oldu. onları asla unutma, onları unutmayacağız. ”

İbrahim Kalın ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır din, eğitim ve sivil toplum gibi farklı kişilikler altında sapkınlığını gizleyerek insanların kalplerini ve zihinlerini işgal eden FETÖ’nün gerçek yüzü artık tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Demokratik yönetişimi zorla ele geçirmeyi amaçlayan ve sinsi hedeflerine gayri meşru yöntemlerle ulaşmayı amaçlayan bu kanlı terör örgütünün tüm planları, Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve ulusumuzun desteği ile 15 Temmuz’da tarihin dökümüne gömüldü. FETÖ ile mücadele ilkeleri, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlüklerin korunması göz önüne alındığında, devlet içindeki örgütsel yapı deşifre edilir ve üyelerden adil yargılanma gerekçesiyle bağımsız mahkemelerin önünde soru sorulur. FETÖ devlet kurumlarının yanı sıra eğitimden medyaya, ticaretten sivil topluma kadar tüm cephe oluşumları etkisiz hale getirildi. ”

“Elebaşı Feton Türkiye’nin geri gönderilememesi ABD ve ruh arasındaki ittifaktan gölgede kalıyor”

Sona erdirmeye yönelik çalışmaları sürdürmek üzere Türkiye’ye karşı yurtdışında bulunan Feton cesurca ifade ediyor, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra, önce Feton üyeleri, ABD ve Avrupa da dahil olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden, acı çekmeden yaşamalarına izin verilen işten kaçtı Türkiye, özellikle Batı ülkelerinde terörizm tehdidi altında ulusal güvenlik konusunda bir duruş sergiledi, bu konuya dayanarak size iyi bir sınav verebilir. ABD’de ikamet etmesine izin verilmeyen Türkiye, ABD ve ruh arasındaki ittifaktan gölgede kalıyor .. Hain FETÖ terör örgütünün demokrasimize karşı tehditlerini görmezden gelen bazı Batılı ülkelerin 15 Temmuz gerçeğine kayıtsız kalması kendi değerleriyle çeliştiklerini ortaya koyuyor ”.

15 Temmuz’da Türkiye’nin terör örgütü, Feton’un ulusal güvenlik için varoluşsal bir tehdit olduğunu belirten şu ifadeleri kullandı:

“Bu tehdidin ortadan kaldırılmasıyla birlikte ülkemiz, dış politikada, özellikle güvenlik alanında ve içeride ivme kazanmıştır. Sınırlarımızın içinden ve dışından gelen terörist tehditlere karşı direniş kapasitemiz arttı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri bu hainlerden temizlendikten sonra birincil görevlerini tam kararlılık ve başarı ile yerine getirmeye başladılar. ”

15 Temmuz şehit annesinin rahmeti, “Artık hiç kimseden şüphe etmemelisiniz, Türkiye; FETÖ, PKK, DAESH ve diğer tüm terör örgütlerine karşı kararlılıkla savaşmaya devam edecek ve demokrasisini koruyacak, özgürlük ve her türlü tehdit ve tehlikeden bağımsızlık. ”

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi