Sözcü Haber Hakkında Detaylı Bilgi

Sözcü Haber Hakkında Detaylı Bilgi
21:07 - Haziran 11 2020 Perşembe

Sözcü haber Türkiye gündemindeki haberlerin bireylere sunulmasını sağlamaktadır. Farklı alanlardaki güncel haberleri Sözcü haber üzerinden öğrenebilir, haber detaylarına inerek olaylara geniş bir çerçeve üzerinden inceleme fırsatı elde edebilirsiniz.

Sözcü Haber Tarihi Gelişimi

Sözcü haber tarihi 2007 yılında kuruluşu ile başlamıştır. Günlük olarak gazete yayınlayarak bireylere haber içeriklerinin ulaşmasını sağlayan haber ağı, 27 Haziran 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin en genç gazetelerinden biri olan Sabah gazetesi, Atatürkçülük, ulusalcılık ve sekülerizm siyasi görüşü ile içerik üretimi sunmaktadır. Bireylere Türkçe yayın yapan gazetenin sloganı “Sözcü susarsa Türkiye susar.” olarak belirlenmiştir. Farklı alanlarda güncel haberlere erişim imkânı sunan gazetenin ilk yayını 2007 yılında yapılmış ve ilk satışta 60,000 adet satılmıştır. 2008 yılında 150,000 tiraj alan gazetenin 2010 yılındaki tiraj oranı 210,000 sayısına kadar ulaşmış ve geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. Türkiye içinde en çok okunan 10 gazete sıralamasında 5. sırada yer alan gazetenin 2012 yılındaki tirajı 328,030 tiraja ulaşmış ve en çok okunan 4. gazete sırasına yerleşmiştir. İlerleyen dönemlerde gazete yerine internet haberciliğinin tercih edilmesi ile daha düşük tiraj almaya başlayan gazete, internet üzerinden yayınlarını arttırmış ve mobil uygulama desteği ile bireylere farlı alanlarda haber sunumu yapmaya başlamıştır.

Sözcü Haber İçerik Özellikleri

Sözcü haber içerik üretimi için en güncel haberleri ve söyleşileri kullanmaktadır. Estetik Yayın A.Ş. tarafından yayınlanmakta olan gazetenin editörü Metin Sarıkınacı, haber editörü Baki Avcı ve fotoğraf editörü de Mehmet Şehirli’dir. 27 Haziran 2007 tarihinden itibaren içerik üretmekte olan Sözcü haber ağı sözcü.com.tr resmi internet sitesi üzerinden de içerik sunumu yapmaktadır. Gündem, spor, dünya, ekonomi, sağlık gibi farklı alanlarda içerik üretiminde bulunan gazete gerçek hayatta basıp yayınladığı gazeteleri internet sitesi üzerinden e gazete şeklinde takipçilerine sunmaktadır. Ülke gündeminde yer alan önemli haberlerin farklı bir bakış açısı ile değerlendirilmesini yaparak sunan gazete, ekonomik gelişmeleri de takip edilmesini sağlamaktadır. Magazin, spor, alışveriş, bilim ve teknoloji, sağlık ve günlük yaşam gibi farklı alanlar için içerik üretiminde bulunulmaktadır. Bireylerin ihtiyaç duyabileceği birçok farklı alanda uzman yazar kadrosu ile içerik üretiminde bulunmaktadır.

Sözcü Haber İçerik Üretici Yazar Kadrosu

Sözcü haber yazarları dönemden döneme farklılık göstermiş, birçok alanda farklı yazarlar içerik üretiminde bulunmuştur. Günümüzde içerik üretimine Demet Cengiz, Oray Eğin, Dinçer Güner, Özlem Gürses, Taylan Kümeli, Rahşan Gülşan, Pınar Turan, Vahe Kılıçarslan, Yılmaz Özdil, Emin Çölaşan, Rahmi Turan, Uğur Dündar, Bekir Coşkun, Ayşe Sucu, Nasuh Mahruki, Ziya Saylan, Nilay Örnek, Burak Göral, Murat Muratoğlu, Zeynep Gürcanlı, Mehmet Türker, Necati Doğru, Saygı Öztürk, Soner Yalçın, Yekta Güngör Özden, Kemal Baytaş ve Ege Cansen isimli yazarlarla devam etmektedir. Farklı alanlarda günlük olarak içerik üretimi yaparak takipçilerinin farklı bir bakış açısı ile haberleri görmelerini sağlamaktadır.

Sözcü Haber Erişim Ağı

Sözcü haber online olarak da içerik sunumu yaparak farklı platformlar üzerinden habere erişim imkânı sunar. Mobil uygulamaya sahip olan haber ağı ayrıca Facebook ve Twitter gibi farklı sosyal medya ağları üzerinden de içerik paylaşımında bulunarak güncel haberlerinin duyurusunu yapmaktadır. Takipçilerinin internet sitesine ücretsiz olarak üye olması ile gazete içeriklerine ulaşmasını ve yorum yapmasını sunan gazete, gündem, sözcü tv, seyahat, dünya, ekonomi, astroloji, bilim ve teknoloji, sağlık, emlak, spor başta olmak üzere farklı birçok alanda Sözcü haber güvencesi ile haber yapmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi