Sözcü Aksoy Uluslararası Din Özgürlüğü Raporuna tepki gösterdi

Sözcü Aksoy Uluslararası Din Özgürlüğü Raporuna tepki gösterdi
11:00 - Haziran 11 2020 Perşembe

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Al, ABD Dışişleri Bakanlığı, 10 Haziran 2020 tarihli hâlâ muğlak iddiaların kaynağı olan yayınlanmış raporlar bölümü de dahil olmak üzere, ilgili departmanlar hakkındaki Türkiye 2019 Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu’nda yayımlandı. bir dilde yazılı nesnellik çekti.

“Türkiye, tüm vatandaşlar için din ve koruma ayrımı yapmaksızın, ibadet özgürlüğü somut adımlarla hedefi desteklemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Aksoy, ülkemizde farklı din ve inançların barış ve uyum içinde yaşadığını söyledi.

“Ülkemiz gayrimüslim vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini geliştirmek, son 20 yılda hoşgörü ve karşılıklı anlayış ortamını güçlendirmek için önemli adımlar atmıştır. Bu dönemde, Demokrasi, her vatandaşın haklardan eşit olarak yararlanabilmesini ve her türlü ayrımcılığı önleyebilmesini sağlamak için pratikte büyük başarılar elde edildiğinden şüphe yok: Ayasofya ve Kariya hakkında bahsedilen konular raporda yine hayrete düşüyoruz. Ayasofya ve Chora, Türkiye Cumhuriyeti’nin malıdır ve her türlü tasarruf yetkisi, Türkiye’nin içişleri ile ilgili bir konudur ve bu çalışmaların Alınan veya alınacak kararlar diğer ülkelerin işi olamaz .

Türkiye, bölgedeki tüm varlıkların kültürel ve dini değerlerinin, bu çalışmalara layık oldukları gibi kaldığının farkındadır. Türkiye’nin dini özgürlüğünün korunması ve terfi ve atılan somut adımlar konusundaki irade açıktır: İslamofobi, anti-Semitizm, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı Birleşik Devletleri’nde hızlı bir artış döneminde, ABD’nin dünya kamuoyunun dikkatini bu tür raporlarla , çalıştığı ülkeyi başka yönlere çekmek trajikomiktir. Rapordaki tüm tutarsızlıkları ve desteksiz maksatlı ifadeleri reddediyoruz ve Birleşik Devletleri dini özgürlükler ve insan hakları konusundaki iç işlerine odaklanmaya davet ediyoruz. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi