Sözcü ‘açılacak’ dedi ama komşunun sınırı ‘kapı duvarı’

Sözcü ‘açılacak’ dedi ama komşunun sınırı ‘kapı duvarı’
13:00 - Haziran 30 2020 Salı

Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas, her ikisi de Türkiye Edirne-Kastanies İpsala-Kipi sınır kapıları ile Gates’in 1 Temmuz 2020’den itibaren yeniden açılacağını duyurdu. “.

Beton duvarlar ve tıraş bıçağı mülteciler için inşa edilmiştir.

Türkiye geçen yıl Şubat ayında Suriye, Afganistan’da açık kapı politikasının uygulanmasından sonra Irak gibi birçok ülkeden binlerce mülteci Edirne’ye akın etmişti. Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen on binlerce mülteciye Yunan güvenlik güçleri, orantısız güç ve sert müdahale de bulundu. Müdahalenin yoğunluğunu her geçen gün artıran komşu askerler, plastik mermi ve gerçek mermi kullanma cesaretini göstererek 3 mültecinin ölmesine neden oldu.

Yunan makamlarının aksine, hükümet sözcüsü Petsas’ın ‘1 Temmuz’da kapılar açılacak’ ifadesi, Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı’nda herhangi bir eylem gözlenmedi.

Öte yandan, Ipsala Sınır Kapısı boyunca bulunan Kipi Sınır Kapısı, Kastanies’ten daha kararlıdır. Göçmenlerin akışında herhangi bir olay olmadığı Kipi’de, ‘açılış’ kararı uygulanırsa, sınır geçişinde fiziksel olarak herhangi bir hazırlık yapılmasına gerek kalmadan normale geçiş işlemi mümkün olacaktır.

Koray Ustabası

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi