Soyadını verdiği teoremler saygın akademik dergilerde yayımlandı

Soyadını verdiği teoremler saygın akademik dergilerde yayımlandı
16:17 - Aralık 9 2020 Çarşamba

Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Savaş Kaya’nın yürütücülerinden olduğu çalışmalar ile yeni teoremler geliştirildi ve ACS dergisinde yayımlandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Savaş Kaya’nın yürütücülerinden olduğu ve Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nihat Karakuş’un da katkı sunduğu akademik çalışmalar sonucunda kimya dalında yeni teoremler ortaya kondu. Yaklaşık bir yıldır devam eden, yürütücülüğünü Doç. Dr. Savaş Kaya ve Stuttgart Teorik Kimya Enstitüsü’nden ünlü kimyacı Prof. Laszlo von Szentpaly’nin yaptığı çalışmalar sonucunda yeni denklemler ve teoremler geliştirildi. Bu çalışmalar ile ilgili ilk yayın ise kimya alanının en bilinen yayınlarından olan American Chemical Society’nin Journal of Physical Chemistry dergisinde yayımlandı.

Söz konusu çalışmalar ile açıklamalar yapan Kaya, soyadını verdiği teoremler ile şimdiye kadar kusursuzmuş gibi kabul edilen bazı teoremlerin kusurlarını bulduklarını ve ortaya koydukları çalışmaları 2021 yılında pek çok makale de belirteceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi