Son 24 saat içinde koronavirüs hastalığından 19 kişi öldü

Son 24 saat içinde koronavirüs hastalığından 19 kişi öldü
21:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde 19 kişi korona virüsünden hayatını kaybederken, toplam yaşam kaybı 5 bin 150’ye yükseldi. Bugün 52 bin 313 test yapılırken 192 bin yeni olgu tanısı konurken, toplam olgu sayısı 201 bin 98 idi. Bugün iyileşen toplam hasta sayısı 2 bin 311 kişi ile 175 bin 422’ye yükseldi. Entübasyon yapılan toplam hasta sayısının 362, yoğun bakım alan toplam hasta sayısının 35 bin olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter’da şunları paylaştı: “Toplam test sayımız 3,5 milyona ulaştı. Toplam vaka sayımız 200 bini aştı. Örnek 5 ilimizde yeni vaka sayısında istikrarlı bir düşüş ve uygulama önlemlerinde başarı: Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce. Tüm illerde başarılı olabiliriz. ” dedim.

Bakan Koca’ın görüşlerinden;

“Bilim Kurulu, 65 yaş üstü vatandaşları korumak açısından konuyu gündeme getirdi. Ancak bu mevcut kısıtlamaları korumaktı, şimdilik herhangi bir kısıtlama öngörülmüyor. Özellikle, yaşlılarımızın dışarıda maskelenmesi ve mesafeyi koruyamadıkları alanlara girme konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyebiliriz. ”

“(Dezenfektan kullanımı ve satışı hakkında) İyi görünen herkesin sattığı bir durum yoktur. Uygunluğa izin verdiğimiz dezenfektanlar dışında asla kullanılmamalıdır. Faydaları vardır.”

“Cizre’de şahsen çok yakından takip ediyorum. Kötüye kullanım sorununun açık olduğu düşünüldüğünde, bir sorun olup olmadığını yakından izliyorum. Bu anlamda sağlık kurumlarımızın eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını söyleyebilirim ve sağlık kurumlarımız ihtiyaçları karşılayacak durumda değiller. Daha yakın dernekler, sosyal ve kültürel faaliyetlerle vaka sayısının arttığını görüyoruz. Endişe verici bir durum yok. ”

“Bilim Kurulu, 65 yaş üstü vatandaşları korumak açısından konuyu gündeme getirdi. Ancak bu, mevcut kısıtlamaları korumaktı, şimdilik daha fazla kısıtlama öngörülmüyor. Özellikle, yaşlılarımızın dışarıda maskelenmesi ve mesafeyi koruyamadıkları alanlara girme konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyebiliriz. ”

“Avrupa yalnızca solunum sıkıntısı veya semptomları olan vatandaşları tarar. Avrupa bizim yaptığımız gibi pek çok alanda tarama yapmıyor. Test sayımıza da dikkat ederseniz; Olgu sayımız azalsa da, 50 binin altına düşmedi. Avrupa’nın test sayısı altında olmadığını biliyoruz. ”

“Taşıma oranı yüzde 0,24. Bununla birlikte, antikor taraması da yapıyoruz. Bu taramada korumacılık yüzde 0,81’dir. 132 bin kişide son durum bu. 153 bin kişilik iş gelecek hafta tamamlanacak. Daha net konuşabiliriz. Şimdilik taşıyıcı ve korumanın yüksek olmadığını söyleyebiliriz. ”

“(65 yaş üstü vatandaşların saat 10.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkma yasağı kısıtlamalarının ortadan kaldırılmasına ilişkin olarak) Bilim Kurulu yaşlılarımızla ilgili kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini söylüyor. Hastalarımızın, özellikle de ölenlerin, yoğun bakımın ve entübe hastaların ortalama yaşının arttığını görüyoruz. Gençlerin bu virüsü özgürlükleriyle daha rahat taşıdıklarını görüyoruz. Kısıtlamanın devamını destekliyoruz. Aynı zamanda düğünler için Bilimsel Komite’nin önerisiydi. ”

“Okul açmak için daha fazla zamanımız var. Bu konu Bilim Kurulu’nda gündeme getirilmedi. Salgının gidişatını belirler. Okulların açılmasını engelleyecek herhangi bir yaklaşımımız yoktu. ”

“Hayatı eve koyduğumuz ve yaşlılarımızı evde tuttuğumuz günlerin avantajlarını tutamıyoruz. Kendimize zarar veren herhangi bir kontrolsüz davranış, bizden birini kaybedecek kadar riskli olabilir. ”

“Son 1 aydaki vakaların çoğu 25-45 yaşları arasında. Hareketlilik arttıkça virüsün taşıma durumu da artar. Yaşlılarımız dünden daha yüksek risk altındadır. ”

“Zorunlu olmadıkça, kolektif törenlerden ve kutlamalardan uzak durmalıyız. Tatil için, tatilin amacına uymak için kalabalıktan uzak yerler seçilmelidir. ”

“Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın, nüfusa göre en az vakanın bulunduğu şehirler. Gümüşhane’de iki haftadır hiç vaka olmadı. ”

“İstanbul’daki vakaların son 1 haftadaki tüm vakalara oranı yüzde 51,16.”

“Covid-19 ile bu mücadele döneminde yapıcılığımızı ve iyimserliğimizi sürdürmeliyiz. Sağlığın bir bütün olduğunu ve ihmal edilemeyeceğini unutmamalıyız. ”

“Görünüşe göre maske kullananların bazıları dikkatli değil. Maskelerin kullanım süreleri sınırlıdır. Günlük maskeler tekrar tekrar kullanılmamalıdır. ”

“Virüsler ve önlemler hakkında bazı yanılgılar var. Virüsün hastalığının zayıfladığı fikri bilimsel değildir. ”

“Yeni vaka sayımızda binin altına düşme başarımızdan sonra son artışlarla tedirginlik yaşamaya başladık. Vaka sayısındaki artışlar kolayca kontrol edilebilecek rakamlardır. Salgınla mücadele etmek, imkansızı istemiyor. Virüs gerçeğini göz önünde bulundurarak hayatımıza devam etmeliyiz. ”

“Zamandan kazanmak için, kısıtlamalarla elde edilen sonuçlar üstün kavga sağlamamıştır. Önemli olan hayatta elde edilecek sonuçlardır. Bu, başarının yeni ölçütüdür. ”

“Mevcut koşullarda hastalığın gündemden düşmesi mümkün değil.”

“Salgınla mücadele, ortak mücadelemiz için verilen mücadeledir. İşçileri sağlık topluluğu adına tebrik ediyorum. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi