Sivas’ta sokak hayvanları unutulmadı

Sivas’ta sokak hayvanları unutulmadı
19:19 - Mart 27 2020 Cuma

Türkiye genelinde korona virüsüne karşı uygulanan tedbirlerden dolayı sokaklarda atık yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları Sivas’ta unutulmadı.

Hayvanların açlıktan telef olmaması için harekete geçen Sivas Belediyesi ekipleri, şehirdeki mesire alanlarına giderek buralarda uygun bölgelere yem ve su bıraktı. Özellikle piknik yapmanın yasaklanmasının ardından büyük bir sessizliğe gömülen mesire alanlarında hayvanlar uzun süredir yiyecek sıkıntısı yaşıyordu. Bu alanlara bırakılan yiyecek maddeleri sayesinde sokak hayvanlarının hayatı da kurtarılmış oldu.

Hayvan Hakları Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Özge Çubukçu yaptığı açıklamada mesire alanlarının boş olmasının kaçınılmaz bir tedbir olduğunu fakat bu durumun hayvanlar için büyük bir mağduriyet yaşattığını söyledi. Hayvanların açlık ve susuzluklarını dile getiremediklerini hatırlatan Özge Çubukçu kendilerine bu fırsatı verdikleri için Sivas Belediyesine ve 500 kilo mama yardımı yapan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay’a teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi