Sokağa çıkma yasağı yine gündemde

Sokağa çıkma yasağı yine gündemde
05:00 - Haziran 16 2020 Salı

Koronavirüs vakalarındaki düşüşle birlikte, Haziran başında kaldırılan kısıtlamaların yeniden başlatılması tartışılmaktadır. Dava artışı beş gün üst üste devam ederse Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu yeni yasakları gündemine alacak. Salgının başlangıcında, vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan ayrıldı, 1 Haziran’dan sonra resim tersine döndü. Türkiye’deki koronavirüs vakalarının yüzde 60’ından fazlası, İç Anadolu, Karadeniz, doğu ve güneydoğu illerinde görüldüğü ifade edildi. Uzmanlara göre, dava sayısının bu hafta sonuna kadar iki bine ulaşması bekleniyor. Bu sınır aşılırsa, anormal artış gösteren illerde sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere bazı kısıtlamaların uygulanacağı belirtilmektedir. Fiziksel mesafenin unutulduğu parkların ve bahçelerin yasaklanması da tartışılıyor. Salgının başlangıcındaki katı kısıtlamaların hepsinin tekrar uygulanmayacağı, ancak davaların kümelentiği il ve ilçelere özel kısıtlamalar getirileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Sosyal Bilimler Kurulu gelecekte daha fazla rol oynayacak. Bu kurulda, toplumun kurallara uygunluğu ve sosyal psikolojinin yönetimi hakkında yeni danışma kararları alınacaktır. Sosyal bilimciler, psikologlar, sosyologlar ve din adamları virüsle savaşmanın önemini anlatacaklar.

ADANALI, DURUM ARTIŞINDA KULAKLARI ASKMAYIYOR

Geçtiğimiz hafta yeni tip koronavirüs vakalarında artış olduğu için, vatandaşlar gün boyunca fiziksel mesafe ve el hijyenine dikkat ederek maske takmaları konusunda uyarılıyor. Bununla birlikte, uyarılara rağmen, vatandaşların toplu taşıma araçlarında bile maske takmadıkları ve bazılarının kolunda ve bileğinde maske taktığı görülmüştür. Fiziksel mesafe kuralının tamamen unutulduğu ifade edildi. Bu olumsuz gelişmelerden sonra Adana Valiliği, kentteki artışın devam etmesi halinde ilave önlemler alınacağını ve bazı kısıtlamaların gündeme geleceğini belirtti.

OLGU SAYISINDA ARTIŞ OLAN ÖNEMLİ: ALTAY: HASTANELERİMİZ YETERLİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’daki son Covid-19 vakaları ve pandemik hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Altay, “Salgının başlamasının ilk günlerinde hastanedeki şehir Sağlık Bakanlığı hastanesi tarafından salgın ilan edildi. Hastanemizden iki tanesinin hasta sayısının 800’e düşmesi ile hastane olarak çalışmak, diğer hastaneler de normal duruma dönmek için bir çalışma yapmış ancak Türkiye’de son birkaç gün Türkiye’de hasta sayısı iki katına çıkmış ve ilimizdeki hasta sayısı artmış, bu nedenle tüm hastanelerimizi test etme süreci “Eğer kurallara uymazsak gelecek için tehlike işaretleri var.”

Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi