Sivas kangalları soğuk suyla serinliyor

Sivas kangalları soğuk suyla serinliyor
12:39 - Temmuz 3 2021 Cumartesi

Soğuk havalara düşkün olan ve Sivas’taki 35 derecelere çıkan sıcaktan olumsuz etkilenen kangal köpekleri serinleme amacıyla sık sık soğuk suyla yıkanıyor.

Soğuk bir kış dönemi geçiren Sivas’ta şu sıralar yer yer hava sıcaklıklarının 38 dereceye ulaştığı görülüyor. Kavurucu sıcaklardan etkilenen Sivas’ta Kangal ırkı köpeği yetiştiriciliği yapan Hüseyin Yıldız, bu duruma çözüm olarak kangal köpeklerini soğuk suyla yıkamaya başladı. Soğuk suyla yıkanan kangal köpekleri için ayrıca tuzsuz ve baharatsız gıdalar ile birlikte çoğunlukla sıvı gıdalar tercih edilmesi gerektiğini belirten Yıldız doyurucu gıdalardan daha ziyade tatmin edici besinlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hüseyin Yıldız yaptığı açıklamada kangal köpeklerinin sıcak havayı sevmediğini belirterek birçoğunun gölge ya da yuvasının içinde zaman geçirdiğini söyledi. Sıcaktan bunalsa dahi kangal köpeklerinin görevini terk etmediğinin altını çizen Yıldız, sıcak havalar sebebiyle köpekleri sık sık soğuk suyla yıkayarak ferahlattığını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi