Hastaneden kaçan Sivaslı genç şizofreni çıktı

Hastaneden kaçan Sivaslı genç şizofreni çıktı
00:51 - Mart 20 2020 Cuma

Dün akşam geç saatlerde gözetim altındayken Numune Hastanesinden kaçan ve polisleri alarma geçiren Sivaslı gencin hem koronavirüs testi negatif çıktı, hem de kendisinin şizofreni olduğu anlaşıldı.

Sivaslı şizofreni hastasının dün sağlık çalışanlarına yalan söyleyerek kendisinin korona virüsünü taşıdığını söylediği ve ortalığı telaşa verdiği de ortaya çıktı. Şahsın bu şekilde sağlık çalışanlarına bilgi vermesi sonucu numune alınan hasta bir süre gözetim altında tutulmuş, daha sonra güvenlik görevlilerini atlatarak hastaneden kaçmış ve evine gitmişti. Polisler tarafından kısa sürede ulaşılarak ikna edilen şahıs hastaneye geri getirilerek ikna edilmişti. Yapılan testlerin negatif çıkması bir yandan sevindirici bir haber olurken, diğer yandan şahsın tüm polis teşkilatı ile sağlık çalışanlarını boş yere ayağa kaldırdığını gözler önüne serdi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada şahsın geçmiş sağlık kayıtlarında şizofreni tanısı bulunduğu belirtilirken evine bırakılan hastanın evinde uzman gözetiminde bakılması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi