Siyam ikizleri eve döndü

Siyam ikizleri eve döndü
11:12 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Fatma ve Ömer Evrensel çiftinin Siyam ikizleri 22 Haziran 2018’de sezaryen ile doğdu. Derman ve Yiğit adlı siyam ikizlerinin ayrılma riski yüksek, beyinleri yaygın olduğu tespit edildi.

Soruşturmadan sonra, küçük ikizler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İngiltere’nin başkenti Londra’ya gönderildi. Burada, Türk doktorlar da dahil olmak üzere 42 kişilik bir ekiple operasyondan sonra birbirinden ayrılan ikizler, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçağı ile Ankara’ya getirildi. Ambulansla Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine gönderilen ikizler, tedavilerine burada devam edecekler.

Çocuklarının birbirinden başarılı bir şekilde ayrıldıkları için sağlıklı ve mutlu olduklarını belirten Baba Ömer Evrensel, “Bebeklerimizin problemi yok, yemekte problemleri yok ve her şey normal. Allah devletimizden razı olsun. Bebeklerimiz yeniden hayata başlayacak, neredeyse yeniden doğuyorlar. Her şeye sıfırdan başlayacağız. Çok şükür ki sağlıkları var. “Çocuklarımızla ülkemizde olmaktan mutluluk duyacağız” dedi. Anne Fatma Evrensel, bu duygunun bir açıklama olmadığını ve farklı duygulara sahip olduğunu söyledi.

Neşra Durmaz – Emre Yüzügüldü – Gazi Taş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi