Sivilleri hedef almaya devam eden Ermeni ordusu ağır kayıplar yaşadı

Sivilleri hedef almaya devam eden Ermeni ordusu ağır kayıplar yaşadı
10:12 - Kasım 2 2020 Pazartesi

Azerbaycan, Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarını geri alma operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1 Kasım günü ve 2 Kasım sabahı insani ateşkes ihlallerini sürdüren Ermeni ordusunun çeşitli silah, top ve roketatar sistemleriyle ateş açtığı bildirildi. Azerbaycan ordu birliklerinin ve ön cepheye yakın sivil yerleşim yerlerinin mevzilerinde. Azerbaycan askerlerinin Ağdam, Hocavend ve Gubadli yönünde aldığı tedbirler sonucunda Ermenistan ordusunun birçok kayıpla geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

Ermenistan ağır kayıplar vermeye devam ediyor

Cephenin farklı taraflarında çıkan çatışmalarda Ermenistan’a ait çok sayıda asker, 4 BM-21 Grad çok namlulu roketatar sistemleri, 10 topçu bataryası, 3 kamyon dolu mühimmat ve 5 askeri olduğu belirtildi. araçlar etkisiz hale getirildi. Açıklamada, durumun tüm cephe boyunca Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu belirtildi.

Ermeni ordusu sivil yerleşimleri hedef almaya devam ediyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Ermenistan ordusunun yerel saat 06.00’dan itibaren Ağdam ve Ağcabedi bölgesindeki köylere ateş açtığını bildirdi.

Kamil Nadirli – Aykut Zor

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi