Sivas’tan Curling Şampiyonu Çıktı

Sivas’tan Curling Şampiyonu Çıktı
23:39 - Mayıs 17 2019 Cuma

Sivas Kongresinin yüzüncü yıl etkinlerinden birisi olarak düzenlenen Floor Curling Türkiye Şampiyonası, son derece heyecan verici maçların ardından tamamlandı. Curling Şampiyonası Sivas Valiliği öncülüğünde yapıldı. Yine Curling Şampiyonası organizasyonuna Türkiye Curling Federasyonu ile birlikte Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de destek oldu.

Curling Şampiyonası Sivas’ta yer alan Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleşirken; şampiyonaya çok sayıda oyuncu katılım gösterdi. Şampiyona yıldızlar ve gençler olmak üzere iki kategori halinde yapıldı. Maçlara ise toplamda 136 takım ile birlikte 680 sporcu katılım gösterdi. Toplam 25 ilden sporcunun şampiyonaya katılmış olması, katılımın ne kadar fazla olduğunu gözler önüne seriyor.

Sivas’tan Curling Şampiyonu Çıktı

Sivas şehrinde yapılan Curling Şampiyonasında Sivas’tan şampiyon çıkması Sivaslıları gururlandırdı. Sivas Hacı Mehmet Sabancı Lisesi Curling Şampiyonasında genç erkekler kategorisinde şampiyon olarak; adından söz ettirmeyi başardı. Curling Şampiyonasında kızlarda ise Adana Vehbi Güzel Mesleki Teknik Lisesi şampiyon olmayı başardı.

Curling Şampiyonasının yıldızlar kategorisine ise Gaziantep Karacaoğlan Ortaokulu tam anlamıyla damgasını vurdu. Çünkü Karacaoğlan Ortaokulu hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon olmayı başardı.

Floor Curling Türkiye Şampiyonası sonrasında dereceye girmeyi başaran sporcular için kapsamlı bir tören düzenlendi. Şampiyonada başarılı olarak dereceye girmeye hak kazanan sporculara ödüllerini; Sivas Gençlik ve Spor İl Müdür Erdoğan Tunç ödül verdi. Ödül törenine federasyon başkanı Dr. Kenan Şebin ile hakemlerle birlikte antrenörler de katıldı.