Sivas’taki Türkiye Satranç Şampiyonası Başladı!

Sivas’taki Türkiye Satranç Şampiyonası Başladı!
22:58 - Nisan 25 2022 Pazartesi

Bu yılki Türkiye Satranç Şampiyonası Sivas’ta başladı. Toplamda 600 sporculun katılım gösterdiği şampiyonaya Sivas Ev sahipliği yapıyor!

Türkiye Satranç Federasyonuyla Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan Okullar Arası Küçükler-Yıldızlar-Gençler Türkiye Satranç Şampiyonası Sivas’ta başladı. Şampiyona programının açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Toplamda 168 farklı okuldan 600 sporcunun katılım gösterdiği şampiyona Taha Akgül Spor Salonu’nda başladı. Şampiyonanın açılış törenine Sivas Vali Yardımcısı olan Adil Nas ile birlikte Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü olan Erdoğan Tunç da katıldı. Açılış programında Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı olan Gülkız Tülay da yer aldı.

Açılış töreninde konuşan Sivas Vali Yardımcısı Adil Nas, satrancı 7’den 70’e herkesin oynayabileceğini ifade ederek, bu spor dalının önemine değindi. Açılışta söz alan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi. Açılış konuşmaları ardından başlayan şampiyonanın 29 Nisan Cuma günü itibariyle sona ereceği belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi