Sivas’ta Yüzme Yasağı Getirildi!

Sivas’ta Yüzme Yasağı Getirildi!
18:27 - Ağustos 2 2022 Salı

Sivas Valiliği tarafından yapılan duyuruda Sivas’ta serinle ya da yüzme amaçlı bir şekilde suya girişlerin yasaklandığı ilan edildi.

Denize kıyısı bulunmayan Sivas’ta yüzme yasağı getirildi! Ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi Sivas’ta da hava sıcaklık değerleri bunaltıcı bir seviyeye çıktı. Hatta Sivas’ta hava sıcaklığının kimi zaman 40 derece civarında seyrettiği de ifade ediliyor. Durum böyle olunca da vatandaşların gölgelik alanları tercih ettikleri belirtiliyor. Çocuklar da sıcak havalardan bunaldıklarından serinlemek için süs havuzlarını mesken tuttu!

Sivas Valiliği tarafında yapılan açıklamaya göre boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla Sivas İl sınırlarının içerisinde göl, baraj yanda gölet gibi alanlarda suya girme yasağı getirildi. Bu yasak su kanallarını, akarsuları ve hayvan içme suyu göletlerini de kapsıyor. Ayrıca kum ocağı sahaların biriken göletlerle sel kapanı ya da rekülatör gibi alanlar da yasak kapsamında yer alıyor. Öte yandan yasağa uymayanlara cezai yaptırım uygulanacağı da ifade edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi