Sivas’ta Yollar Kapandı, 99 Yerleşim Yerine Ulaşım Kesildi

Sivas’ta Yollar Kapandı, 99 Yerleşim Yerine Ulaşım Kesildi
22:32 - Aralık 22 2021 Çarşamba

Sivas’ta hava sıcaklığının -10 dereceye kadar düşmesi ve kar yağışının etkisini artırması sonrasında 480’den fazla yere ulaşım kesildi. Ulaşımın kesildiği yerlere 7 gün 24 saat müdahale eden ve 480’den fazla ulaşım yerine kesilen erişimi tekrar açan “Karla Mücadele Ekipleri”, bugün 99 yerleşim yerine ulaşımın hâlâ kesik olduğunu açıkladı.

Gürün, İmranlı, Kangal ve Zara ilçelerindeki köy ve bazı yerleşim yerlerine ulaşımın saatlerdir kesik olduğu tespit edilirken, yetkililer ve personellerin hızla bu bölgelere yeniden ulaşım sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. Hava sıcaklığının çok düşük seviyelere düşmesi nedeniyle ekiplerin daha zor şartlarda görev aldığını belirten yetkililer, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğunu ve gerekli olan tüm önlemlerin alınmaya devam ettiğini açıkladı.

Kar Yağışı Devam Edecek

Kar yağışının kent genelinde devam edeceğini gösteren hava tahminleri ise sıcaklıkların özellikle Cuma günü -17 dereceye kadar düşebileceğini gösteriyor. Sivas’ta hava sıcaklığının hızla düşmesi sonucu okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda da dün Sivas Valiliği tarafından duyuru yapılmamıştı. Bugün öğrencilerin beklediği tatil açıklaması yapılmazken, eğitimin yarın da aralıksız olarak devam edeceği açıklandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi