Sivas’ta Yoğun Bakım Yataklarında Doluluk Oranı Yüksek Değil

Sivas’ta Yoğun Bakım Yataklarında Doluluk Oranı Yüksek Değil
23:57 - Ocak 12 2022 Çarşamba

Uzmanlar, son dönemde ülke genelinde yükselen vaka sayıları ve ağır hasta sayısının hastanelerdeki yatak sayısına etkilerini değerlendirmeye devam ediyor. Omicron varyantının etkisiyle hızla yükselen vaka sayılarındaki artışın ağır hasta sayısına nasıl yansıyacağı henüz netlik kazanmazken, vaka sayısındaki artışların sağlık sistemi üzerinde oluşturacağı yük konusunda en büyük endişe yatak sayıları ve personel sayısının yeterli olup olmayacağı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye genelinde – Sivas dahil – yoğun bakım yatağı sıkıntısının olmadığını, henüz yatak sıkıntısı olmamasına rağmen olabilecek en kötü senaryonun yatak sıkıntısı olmaya devam ettiğini açıkladı.

Sivas’ta Yeterli Yatak Var

Sivas’ta gerek yatan hasta ve yoğun bakım yatağı olmak üzere hastanelerde yer ve yatak sıkıntısı olmadığı bilinirken, uzmanlar maske ve mesafe kurallarına dikkat edilmezse gelecek haftalarda sağlık sisteminin aşırı yüklenme karşısında çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini düşünüyor. Özellikle 600 bini aşkın nüfuslu Sivas’ta yoğun bakım yatağı sayısının artırılması yönünde çalışmalar olsa da bu çalışmaların tamamlanmasının zaman alabileceği ve her yıl yatak sayısında artış olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi