Sivas’ta Yeni Yılın İlk Gününde Kar Yağdı

Sivas’ta Yeni Yılın İlk Gününde Kar Yağdı
21:30 - Ocak 1 2022 Cumartesi

Yeni yılı coşkuyla kutlayan Sivaslılar sabah saatlerinde uyandıklarında beyaz örtüyle karşılaştı. Hava sıcaklığının -8 derecelere ulaştığı Sivas’ta yeni yılın ilk gününde kar yağışı etkili olurken, bazı bölgelerde ise kar kalınlığının çok fazla olduğu ve görevlilerin yolların kapanmasını önlemek için çalışma başlattığı öğrenildi.

Geç saatlerde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde soğuk hava hakim olurken, yeni yılın ilk gününde yağan kar Sivaslılar tarafından coşkuyla karşılandı. Bir gün içerisinde ikinci kez mutluluk yaşadığını belirten vatandaşlar, “Gece yılbaşı kutlaması, sabah kar yağışı çifte mutluluk” açıklamasında bulundular.

Hava Sıcaklıkları Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava tahmin raporlarında, gelecek günlerde Sivas genelinde özellikle İmranlı başta olmak üzere hava sıcaklığının daha soğuk olması bekleniyor. Hava sıcaklığının gün içerisinde 10 dereceye kadar ulaşması beklenirken, gece geç saatlerde ise -8 dereceleri aşması tahmin edilmekte.

Kar yağışının etkisinin 2 gün sürmesi beklenirken, gelecek günlerde karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor. Bugün hava sıcaklığının akşam saatlerinde -7 dereceye kadar düşebileceği ve sürücülerin hız kurallarına uymasının önemli olduğu yetkililer tarafından açıklanmış durumda.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi