‘Sivas’ta Vaka Sayıları Hızla Yükselebilir’ Uyarısı

‘Sivas’ta Vaka Sayıları Hızla Yükselebilir’ Uyarısı
22:10 - Ocak 13 2022 Perşembe

Geçtiğimiz haftalarda düşüş eğilimine giren vaka sayılarının Omicron varyantı nedeniyle yeniden yükselişi gündemde. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan haftalık raporlarda Sivas’ta 18-24 Aralık 2021 tarihleri arasında vaka sayısının 100 bin kişi başına 50,17 kişi olduğu ancak bu sayının 25-31 Aralık 2021 tarihleri arasında 100 bin kişide 40,57 kişiye kadar düştüğü açıklandı.

635 bini aşan nüfusuyla Sivas’ta vaka sayılarının 2022 yılından önceki son hafta vaka sayısının düştüğünü belirten uzmanlar, Sivas’ta soğuk havaların etkisiyle çok sayıda kişinin kapalı alanları yeterince havalandırmadığını, kapalı alanlarda daha uzun kalma süresi ve çok daha fazla sirkülasyon nedeniyle Omicron varyantının etkisiyle vaka sayısının çok hızlı yükselebileceği uyarısında bulundu.

‘Kapalı Alanda Uzun Süre Kalmayın’

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye genelinde vaka sayılarının artış eğilimine girdiğini ve Omicron varyantının ‘hafife alınmaması’ gerektiğini açıkladı. Ceyhan, “Rehberler güncellenmeli” uyarısında bulunurken, Sivas’ta görevli uzman doktorların büyük bölümünün artan vaka sayılarından endişeli olduğu bilinmekte.

Vaka ve hasta sayılarının artması ve daha hızlı bir artış sürecine girebileceği beklentisi nedeniyle bazı hastanelerde hasta yataklarının yetersiz kalabileceği endişesi hakim.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi