Sivas’ta Üst Düzey Güvenlik Önlemleri

Sivas’ta Üst Düzey Güvenlik Önlemleri
22:30 - Ocak 1 2022 Cumartesi

Sivas’ta yılbaşı gecesi çeşitli sokak olaylarına karşı binlerce emniyet görevlisinin teyakkuzda olduğu açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, başta polis ve jandarma olmak üzere çok sayıda görevlinin Sivas dahil 81 il genelinde gece boyunca mesai yaptığı açıklandı. Emniyetin sağlanması ve olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi amacıyla güvenlik ve emniyet güçlerinin zor bir gece geçirdiği tahmin edilirken, Sivas genelinde büyük sorunların yaşanmadığı öğrenildi.

İstanbul ve çok sayıda il genelinde çeşitli taciz ve hırsızlık gibi eylemler gerçekleşirken, Sivas’ta ise gece boyunca hırsızlık, taciz ve benzer olayların neredeyse hiç gerçekleşmedi.

Havanın Soğuk Olması Kalabalığı Engelledi

Hava sıcaklığının -8 derecelere kadar düştüğü Sivas’ta, hava sıcaklığının düşük olmasının büyük kalabalıkların olmasını engelleyen unsurlardan bir tanesi olduğu tahmin ediliyor. Yeni coronavirüs varyantı Omicron’un da il genelinde tedirginlik oluşturduğu ve soğuk havayla birlikte iki etkenin büyük gösteriler ve kalabalıkların önüne geçtiği öngörülüyor.

Sivas’ta dün gece gerçekleşen küçük bazı güvenlik olaylarının daha çok il merkezinde gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi