Sivas’ta Turşu Kursu Kuruldu!

Sivas’ta Turşu Kursu Kuruldu!
00:01 - Kasım 16 2021 Salı

Pezik turşusunun gelecek nesillere aktarılması için Sivas’ta turşu kursu kuruldu! Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da coğrafi işaret tescil belgesine sahip olan pezik turşusunun kursu kuruldu!

Sivaslılar tarafından çok sevilen bir turşu olan pezik turşusunun halk arasındaki adının dal turşusu olduğu biliniyor. Pancarın toprak üzerinde kalan bölümüne pezik denildiği biliniyor. Pancarın içerisinde yer alan B, B6 vitaminiyle nitrat ve fosforun insan vücuduna iyi geldiği de biliniyor. Özellikle sindirim sistemini rahatlatmasıyla ün yapan pezik turşusunun bağışıklığa da iyi geldiği hemen herkes tarafından kabul edilmiş durumda.

Sivas’ta açılan turşu kursunda bugüne kadar 1 tonun üstünde turşu yapıldığı ifade ediliyor. Sivas İl Halk Eğitimi Müdürlüğü’nce açılan kutra sadece pezik turşusu değil; biber, lahana ve kornişon turşusu gibi pek çok turşunun da öğretildiği ifade edildi. Bu kapsamda üretimi yapılan turşuların da yoğun bir düzeyde ilgi gördüğü belirtildi. Şimdiye kadar üretilen turşulara özellikle gurbetteki vatandaşların yoğun bir şekilde ilgi gösterdikleri ifade edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi